Förlossningsberättelse William

Det hela små börja lite redan fredagen den 28 febuari, med att jag sa till min syster att de kändes som att jag kissade taggtråd. Hon sa att de kunde va urinvägsinfektion och att jag borde ha kontaktat min barnmorska för att få ev hjälp. Kunde även få samma taggtrådskänsla då jag står och går, så nått galet va de. Kan ju tillägga att jag va på stan och härja med min syrra den dagen. Snäll sambo jag har så fixade han burkar och rör som jag skulle kissa i av barnmorskan och skulle lämnas in på måndagen. Hon nämnde till Micke att urinvägsinfektions symtomen kunde betyda att nått va igång.
 
Barnkalas stod på schemat sen hos Mickes syster och jag börja bli lite trött. Mickes moster tyckte jag såg rödblommig ut i ansiktet och frågade hur jag mådde, Micke sa att jag troligast hade urinvägsinfektion. Och sjuksköterska som hon är kände hon på min panna och tyckte jag hade lite lite feber och så ville hon att jag skulle kissa på en sticka hon hade hemma hos sig för att se om de va nå baskilusker i urinen. Efter kalaset for vi till henne för att lämna ett prov för att se. Den visade lite bakterier. Hon både såg och kände på lukten på urinen att det troligast va nå baskilusker, så hon tipsade om tranbärsjuice och intimtvål. Sen att vi skulle ringa sjukvårdsupplysningen om råd också. På ica kvantumparkeringen springer jag in och handlar och Micke ringer och hör med dom. Väl tillbaka så tyckte dom i andra änden att vi skulle ringa förlossningen då jag va mer deras patient då jag förväntas föda när som helst. Sagt och gjort Micke ringde (hehe) och fick infon efter ett tag att morgondagens morgonurinen skulle kissas i en av rören jag fick tidigare under dagen och lämnas på lördag morgonen.
 
Lördag morgon kom. Alltså den 1/3. Sagt och gjort vaknade, kissa i röret, åt frukost och sen vi for in med de. Fick som svar att dom skulle ringa upp då dom ha gjort den snabba kollen på urinen (stickor i alla dess former skulle jag tro). Och sen skulle dom skicka urinen på odling. Efter ett tag fick jag ett samtal att jag hade ett recept på närmaste apotek på en antibiotika då de va urinvägsinfektion.
 
Därefter åt vi lunch och sen pallrade vi oss till Matte för en kaffe och hade "vanliga" sammandragningar på väg dit men kanske snäppet oftare än vanligt, tänkte inte mer på de. Efter ett tag där blir jag kissnödig (min nya hobby som gravid) och ursäkta infon men i trosan ser jag en slemig klump med lite lite rött i sig och tyckte inte den liknade en vanlig flytning, tänkte de kanske va slemproppen? Och då jag torka mig vare mer slem i papperet. Halt och slemmit kändes de, och då slog de mig, de måste va slemproppen som hade lossnat! Vid 15.00 hände detta. Eld och lågor i baken fick jag, men va sansad då jag gick ut då vi faktiskt va borta och ville inte sprida panik mellan dessa två. Tänkte att vi är ju snart på väg hem, så då kan jag berätta för Micke. Satte mig vid bordet igen och hörde grabbarna prata ventilation, så googlade jag på slempropp och tog de lugnt då sammandragningarna börja komma allt tätare och lite ondare än vad jag hade haft tidigare under graviditeten. Konstaterade ännu en gång att de va slemproppen som hade släppt efter allt googlande. Och allt från två timmar efter att den hade släppt till två dagar kom storken. Väl på väg hem efter kanske en halv timme hade vi Matte med oss, men lyckades få Micke själv och berättade vad som hade "hänt".
 
Matte va inte hos oss så länge så då passade vi/ Micke på att laga mat då han hade gått hem. Sammandragningarna börja bli intensivare men jag pluggade på samt blogga om ni minns? ;) Ville inte avslöja något då, hehe. Medans Micke lagade mat och pratade med Magnus som också hade kommit förbi en sväng. Men for ganska snabbt därefter. Sammandragningarna börja va 3-5 mellan varandra och höll i sig nån minut. Tyckte de gick att hantera hur bra som helst! Tänkte vad snackar alla om att de gör ont, för de gör de ju inte?! (Fick ju smaka på smärta sen :p..)
 
Ringde Ida och rådhörde lite med henne, hon tyckte vi skulle ringa förlossningen bara för att checka med dom vad vi skulle göra. Hon som svara tyckte att jag skulle ta ett bad och va hemma så länge som möjligt för att slappna av. Kl 17.00 ligger jag i badet och hare gött tills sammandragningarna börja bli intensivare och ondare. En och en halv timme senare typ tycker både jag och Micke att vi ska bege oss in bara för att kolla läget då de börja bli lite jobbigare än tidigare. Vi ha ju en liten bit att köra, så lite grann för att va på säkra sidan också. Väl i bilen började värkarna va 1 min mellan varandra och höll i sig i en minut och göra lite ondare.
 
Vi blir inskrivna kl 19.00 och får det där bältet runt magen (CTG) för att mäta värkarna, mitt och bebisens hjärtljud. Blir kollad och är 4 cm öppen. Micke fick order att hämta BB-väskan som är kvar i bilen (vi trodde vi skulle bli hemskickade igen därav att den va kvar) av barnmoskan då den kommer att bli använd inatt. Och han kutar! Då han väl är tillbaka blir vi ensamma och värkarna börjar bli smygandes ondare. Micke hjälper mig att andas genom värkarna. De börja vattnas i ögonen men vägrar att gråta då jag är tjurig, tittar bara upp i taket och försöker undgå smärtan. Har en rätt hög smärttröskel så nu börjar de göra ont på riktigt med andra ord. Vattnet går mitt i en värk kl 19.30 och de kändes som om man kissa på sig trots att man inte är kissnödig, läskig/konstig känsla. Barnmorskan kommer in för att se så att det stämmer, och se på fan de gjorde de! Nu börjat det göra mer ont och jag kan inte hålla tårarna tillbaka, dom rinner nerför. Då kommer vi överrens om att jag ska bada igen för att slappna av. Får på mig den berömda vita rocken och nu gråter jag högt, nästan skriker av smärta.
 
Väl i badet går de ganska bra, i en halv timme sen gåre inte mer. Nu ångrade jag mig och ville inte föda barn längre. Gråter och skriker. Micke hjälper mig att andas igenom värkarna som han gjorde tidigare och trycker på knappen och barnmorksan kommer in och ser mig då hukandes över toan (spyr inte utan den va perfekt att krama och kall och go va den) och hämtar gåstolen. Snålåker på den till ett rum och dom kollar hur öppen jag är. Va nu 10 cm öppen. Alltså på en halv timme hade jag öppnat mig från 4 cm till 10 cm. Inte konstigt att de gjorde satans ont! Började nu se allt i dimma typ, allt va en nyans vitare med nå vitt fluff i hörnen och hörde allt men genom bomull typ och de som sas åkte som ut i andra örat.
 
Börjar få krystvärkar strax efter kollen, men inte får jag börja krysta pga att livmodertappen inte va riktigt mjuk än.. Kl är nu 21.10. Får därefter träffa min räddare i nöden - lustgasen. Så där ligger jag på rygg och brölar i masken till varje värk. Men bara en stund senare får jag äntligen börja krysta och de kändes precis som många säger - som om man skulle bajsa på sig. Fick byta ställning till sidliggandes med benet på ena benstödet. En stund senare står jag på knä då mina höfter håller på att gå av av smärta och för att hjälpa lilleman neråt och snurrningen. Byte av ställning en stund serare till ryggliggandes igen, väl där va huvet lång ner och jag krystade och krystade men han åkte som ut och sen in igen. Dom kallar in en läkare för att ta sugklockan och när hon börja packa upp den så lägger barnmorskan bedövning för att klippa, hon klipper och efter en värk kom han ut, kl 21.48.
 
Inte ett ljud hördes då han kom ut men nån mikrosekund senare hör man ett wuuää! Och jag lovar på den där lilla mikrosekunden hann man tänka mkt galna saker! De är inte som på film att dom skriker direkt dom kom ut :P. Då jag hade fått det vackraste jag någonsin sett trots skitig av massa gegg på bröstet sa jag till Micke: Det här gör jag inte om! Micke svarar att då får de bli snitt och kramar om mig.
 
Efter nästan tre smärtsamma och intensiva timmar efter att vi "checkade in" va vi nu äntligen tre <3. Taggtrådskänslan va både en urinvägsinfektion och en signal på att de va barn på väg.
 
Kan hålla med alla att föda barn är bland det häftigaste jag ha gjort i hela mitt liv, men att njursten skulle göra ondare än att föda barn håller jag inte med om, haha! Föda barn på naturlig väg igen skulle jag kunna göra nu i efterhand, men inte direkt efter att man ha fött vill man de, men de ha väl sina förklaringar, hehe. Kan säga att jag inte hade klarat av det här utan min älskade blivande man, pappa till vår son, sambo och pojkvän! <3
 

28/3 - 2014

Igår satt jag och knopade ihop min förlossningsberättelse, för att skriva ut och spara just för rolighetens skull, kul att ha kvar och läsa sen och för minnets skull. Då man lätt glömmer en liten bit i taget, minnet är bra men kort ;). Bäst att skriva den då de fortfarande är någolunda fräscht i huvet liksom. 

Så då kommer min fråga, äre någon av mina trogna läsare som vill läsa den? :)

25/3 - 2014

Även inatt fick jag en super natt! Vaknade två ggr och åt ett skrovmål vardera gång :). Upp tidigt för att hinna med att äta frukost, mata lilleman och ta morgonpromenaden med hundarna, byta blöja och mata igen innan vi rulla till BVC. Väl där gick allt super, läkarundersökningen visade att han va frisk som en nötkärna och att vi ska fortsätta så som vi ha gjort hittills :). 4,1 kg och 53 cm lång är han nu, ganska stor! Glömde dock att väga mig själv tyvärr, men hemmavågen får duga! Ska kolla då han vakna då han är en klubbadsäl på min mage just nu :*
 
Älskar blocket asså! För ca 1,5 vecka sen fyndade vi en babybjörn bärsele för 300kr (nypris 700-1000 kr) och igår kväll hitta jag två klädpaket till lilleman med typ 50 klädesplagg sammanlagt om inte mer för 200kr :D. Jättefina och fräscha va dom och blandade plagg som han både kan ha nu och om nån månad eller två, kanon må jag säga! Hämtade och betala de idag efter BVC hos en trevlig tjej :). Nu ha han kläder så de het duga (mer än mig!) och tvättmaskinen kan vila lite (Y) ;D.
 
Hääj dåå! 

24/3 - 2014

Inatt fick jag en super natt! Rackarungen vaknade bara 2 ggr för mat och somnade fort som tusan efter att han hade ätit klart så de va bara att lägga ner han i sin säng och jag kunde sova sött själv. Ne den sömnen jag fick i natt behövdes känner jag. Idag har vi inte gjort så mkt mer än att slappa lite grann i soffan och gått två hurtiga promenader på 4,5 km vardera! :) Först en imorse och kom precis in från den andra. Riktigt härligt med fint väder också! Ha införskaffat appen Runkeeper bara för att se hur länge och hur långt sträckorna är som jag rör fläsket på, skojigare så!
 
I fredags testade jag ett par byxor jag hade innan graviditeten som inte är stretch med hög midja och dragkedjan på arslet. En vecka efter förlossningen fick jag på mig dom men inte de gick inte att dra upp dragkedjan så långt, men i fredags (20 dagar efter förlossningen) gick dom och stänga! :D Satt tajt som satan, men just grejen är att jag fick på mig dom på riktigt! Motivationen blir bara bättre att fortsätta, och de är så mkt roligare då de faktiskt händer nått!
 
Hääj dåå!
 
Lillgymmar´n
 
 

20/3 - 2014

Fick en bra natt inatt! :D Fick lov att droppa några droppar saltlösning i vardera näsborre innan jag la mig själv för natten då han va lite tät och därefter sov han genom natten, förutom då han skulle äta och blöjbyte :). Tidig morgon då de va BVC mötet som sagt och de gick bara bra, följer en stadig kurva, medelkurvan till och med! Så han är hela 3,8 kg tung och 52 cm lång och charmade BVC tanten som vanligt ;D. Jag själv hade inte gått ner mer än 100-200 g, men de är väl nu dom jobbigaste kilosarna som är kvar, haha! 
 
Sen for vi hem till mamma och fördrev lite tid innan vi skulle vidare till lassa för ultraljud på höfterna och även de gick bara fint! Dock blev han arg på henne som styrde ultraljudmanicken, haha! Inge fel på höfterna vilket känns skönt! Skulle få en kallelse till en röntgen då han är 6 månader bara för att se så att de fortfarande växer som de ska, då hans farmor hade grovt höftledsfel som bäbis. Just därför blev de ultraljud idag för att de finns i släkten samt att en läkare kände och hörde ett litet klickljud då han "besikta" lilleman. Men som sagt så var de finemang med hans höfter idag :). Efter ultraljudet fick vi följa med mamma till hennes fikarum för att matas och sen charmade han alla tanter där ^^. Tänk att vi fick en liten charmråtta till barn, och inte klagar jag för de!
 
Hääj dåå!
 
 

19/3 - 2014

Livet som mamma visste jag skulle bli ändrad med mindre sömn, läkande bröst, mjölkspya, bajs och kiss blöjor, bajs och kiss attacker osv. Men att höra sin son va tät i näsan under natten och som verkligen inte ville sova i sin egna säng eller sova över huvudtaget, skulle äta var 20 minut typ och där han väl kunde sova nån timme va på mitt bröst. Vissa dagar är tuffare än andra, och som sagt de hade jag redan lagt in i min roll som mamma men de är inte lika lätt som många faktiskt målar upp de, även om alla barn är olika men som sagt vissa dagar är tuffare än andra. Men samtidigt äre ju det bästa som finns på nå vis iaf på nå konstigt sätt! Men då inatt fick jag sova :), dock blev det en tidig morgon iaf så fick som lite för lite sömn iaf, men idag är jag betydligt piggare än igår så ;D.
 
Idag for vi och gjorde hand och fotavtrycket där av den tidiga morgonen som va en värd tidig morgon! :) Är något nyfiken på hur den kommer se ut då den ska torkas och skrivas på innan jag skulle få den så inom någon dag eller så så ha jag den i mina ägor :).
 
Nyss kommit hem från en fikadejt med Ida och pluttarna! Mkt trevligt så nu ha vi tagit fika oskulden med barn, jag ha även tagit min oskuld med ammaoffentligt ^^, samt åka rulltrappa med barnvagn ;D.
 
Imorgon äre först BVC halv 10 så även morgondagen blir en tidig morgon, suck :P, sen ortopeden med lilleman som ska ultraljuda sina höfter. Tur mamma jobbar på lassa så hon få va min ledarhund dit vi ska!
 
Hääj dåå!

17/3 - 2014

I lördags blev våran lillprins hela 2 veckor! Och man upplever han som en jättebäbis jämnfört med Ida och Anders lille Thomas, haha ^^.
 
Idag vare våran första dag ensamma hemma då pappa Micke återvände till jobbet :). Och de va "lättare" än vad jag hade föreställt mig. Mellan ätpauser, och blöjbyten så gymmade vi lite i babygymmet, långpromenad med Rocky, källsorteringskasta med Bella, handlat på Ica och druckit kaffe här hemma med Robin :). Helt okej dag må jag säga! Imorgon äre Bamsemans tur på långpromenad tror jag! 
 
Igår kom mamma, Johanna, Danne och Alfred på besök och lämna några "välkommen till världen" presenter och vi tackar så mkt för dom! Fårskinsskor/tofflor, badlakan, kobody, en gosedjurskanin som va lika stor som William och ett presentkort för hand och fot avtryck! Apråpå de, så ska jag ta och ringa och boka tid för de nu på en gång :).  
 
Hääj dåå!
 
 

13/3 - 2014

Tidigare än vanligt klev vi upp för att fara på BVC, men de är ganska skönt de med! Väl där hade lilleman gått upp 300 g så nu är han en klump på 3,6 kg och hela 51 cm lång. Han skötte sig galant <3. Sen så vägde jag mig och på en vecka äre ytterligare - 2kg på vikten! Så sammanlagt ha jag blivit 9kg lättare på snart 2 veckor! I den här takten så äre inte länge kvar tills jag är nere på start vikten (Y).
 
Och sen så fick William sin tredje kusin igår! :) Grattis Ida, Anders och Clara till lille Thomas!
 
Hääj dåå!
 

11/3 - 2014

Idag är våran lilla prins hela 10 dagar! Oj vad tiden går fort asså.
 
Hela lilla familjen rullade in till stan för att fara på banken då Micke hade lite ärenden. Samt skulle vi fixa ett sparkonto till William. Dagen resulterade i 2h på banken med en sovandes bäbis hela tiden, sparkonto till William fixat, Micke fixade sina ärenden och jag bytte till och med bank! För att göra de enklare mellan mig och Micke samt att kontot till lilleman är på SEB så vare lika bra att jag bytte till samma :). Och eftersom vi fixade ett sparkonto till William så fick han en grön och gullig spargris! Så nu ska alla lösa småpengar stoppas dit ;D. Han vaknade passande då vi parkerade bilen här hemma!
 
Ha glömt att säga då vi va på BVC (tre dagar efter hans födelse) så kunde jag inte låta bli att ställa mig på vågen. Den visade -7 kg från sista vägningen som va på sista barnmorskebesöket. Så nu äre "bara" 9kg som ska bort för att komma till vikten jag hade innan graviditeten, jag önskar mig själv lycka till! De får ta den tid de tar att komma ner dit igen. Från och med nu ska jag väga mig varje gång vi är på BVC för att se hur de går med viktminskningen bara för en rolig grej liksom och de är en gång i veckan, så de är ju perfekt :).
 
Igår fick jag inte plugga för William då han hade bestämt sig för att va lite på gnällsidan och mammagris. Varje gång han hade somnat och jag verkligen smög efter böckerna som låg på bordet framför mig och han sovandes brevid mig och hann precis slå upp sidan i boken så började han gnåla.. Efter x-antal försök så gav jag upp. Men då nu ikväll ha jag fått plugga i 1,5h (längre om jag hade orkat) med en sovandes bäbis! Som fortfarande sover för den delen. Så idag är han är förlåten från gårdagens missade pluggtid <3.

Hääj dåå!
 

8/3 - 2014

Igår postade vi papperna på namnet på vår lilla prins. Och idag (om ca 2h) är han en hel vecka gammal! Så för den som vill veta så för en vecka sen, för halvtimme sen gick vattnet på förlossningen i en värk. Så vid denna tid för en vecka sen vare skrik och massa tårar av smärta. Och jag har en ganska rejäl smärttröskel. Men tänk vilken skatt jag fick av de! <3
 
Nu när man är hemma och är i sin bebisbubbla är han hur "snäll" eller vad man ska säga som helst på nätterna. Man är nästan bortskämd. Han vaknar var tredje till var fjärde timme för att äta, och meddelar att de kurrar i magen genom att joddla lite smått. På dagarna äter han och sover (samt kissar och skiter också ;)) så även då är han "snäll"! Sen kan man ju inte sluta att sniffa på han, iaf inte jag. Kan mysa och sniffa in bebislukt hela dagarna, men de går som inte, måste ut och röra på fläsket med hundarna också ;D. Nemen mammalivet är ganska så jätte underbart! Om man bortser att man har ont i nedre regionerna ett tag samt ont i arslet (iaf jag) och kan nästan inte gå eller sitta på ett par dagar efter förlossningen. Men nu äre ganska så underbart då smärtorna har börja lugna sig! Och till veckan hade jag tänkt att komma igång med pluggandet också :).
 
Hääj dåå!
 
Ugglebebisen <3
 

5/3 - 2014

Visste och ha hört att när mjölken rinner till så skulle brösten förändras till större och tunga mjölkbomber i mågon slags fotm av värk/smärta. Men såhär stora, bastanta, hårda, knöliga och tunga som mina är nu (ursäkta för infon men som min nya roll som mamma ha samtalsämnerna ändrats ganska brutalt) trodde jag verkligen inte att dom skulle bli. Sen att William är ett matvrak gör väl inte saken bättre :p. Så imorgon måste jag in till stan och köpa mig en bra och så stadig amningsbh som möjligt, kosta vad de kosta vill, då dom tro de eller ej tragiskt men sant bra precis (knappt) rymms i sportbhn nu.. 

4/3 - 2014

Tror minnsan att herr William Kvarnström ha ärvt mammans temperament, hehe! Helvete vad angrybird han bli om man inte hinner ta fram fram buffen nog snabbt asså, man ju bli nästan rädd för han :*, gullunge! Sen dagen i ära va köldpaddan beräknad. På självaste semeldagen i år.  Förhoppningsvis blire en semla eller två som slinker ner imagen idag, mumma! 
 
Ska återgå till den berömda bebisbubblan, återkommer sen nån gång <3.
 

2/3 - 2014

Den 1:a mars kl 21:48 kom en liten pojke på 3325gr och 48 cm lång till världen <3. 
 



1/3 - 2014

Oj oj nu gåre undan 3 dagar kvar till BF! :O Ne fyfan nu början man bli lite små nervis faktiskt.. Ha sagt det förut och säger de igen, snart är vi inte 2 längre utan 3. Kan avslöja lite att jag ha börja få lite mer förvärkar/sammandragningar, de är ju kroppens sätt att förbereda sig. Lär ju gå över tiden men ändå de är ju ett utgångsläge att tänka sig! Så för att vara säker så kan man säga att om senast 2 veckor är vi föräldrar! För då ha man gått över tiden nog länge och blir igångsatt så som sagt om max 2 veckor är vi 3. Ne svårt att förstå. Man är också lite smått övervänt som sagt, kom nu lillskit <3.
 
Hur som haver så flyter allting på, pluggar lite smått varje dag, ha tappat gnistan lite faktiskt på att plugga  trots att de är biologi men de är förhoppningsvis bara en liten period! :) Sen ha jag lyckats få urinvägsinfektion så fick antibiotika utskrivet idag viulket känns super, inte så skönt att kissa taggtråd. Samt äre inte bra att ha de då man är gravid så fick hjälp snabbt! Samt att nära och kära är så söta som vill hjälpa till är ju bara så snällt! Tack så mkt :*.
 
Rände på stan igår med syster och vi fyndade skor båda två! :D Kan ju säga att jag är ganska så jätte nöjd över mitt fynd! Kanske inte några barnvagns gå skor men även om man blir morsa så måste man ju få känna sig snygg ;). 419 kr i rabatt (70% rea) på skorna så kunde osm inte låta bli! Och skoälskare som jag är vare ännu svårare, hehe. Mkt trevligt att umgås då de är så sällan man väl ses, inte okej.. Men då blir de ju desto roligare då man väl ses kanske?! ;D
 
Nemen juste de va ju plugga jag skulle göra då de inte blev nått igår. Önska mig lycka lycka till att jag inte bli distraherad av nått annat.
 
Hääj dåå!

RSS 2.0