31/10 - 2010

Det är fan inte bra att flytta hemifrån. Jag mena då sin kära mor alltid säger till att de är dags för klockomställning. Va på travet kl 6 istället för 7 som jag trodde, fail på mig kan man ju lugnt säga! x)

Har bara gått bra att jobba, slavgöra men de är fanimig roligt! Och Samo/Sami är så rolig! Han kan inte så mkt svenska så de är engelska som gäller och jag är ringrostig, men jag förstår mer än vad jag kan prata. Men de är lite svårt att förstå finskdialekt + engelska men om man tänker efter en gång till så förstår jag ^^. Lite kommunikationproblem vissa gånger men aja ;D. Dit igen på tisdag och då ska jag få köra, och då ska jag permiär använda ny hjälmen :).

Mat om en stund låter det som, och sen vidare mot pappa och låna hans stoooora resväska inför frankrike. Och jag har konstaterat att jag kommer att sova gott inatt!

Le och vinka!





30/10 - 2010

Licensprovet är är avklarat, blir att ringa Ulf någon gång under lovet för att höra om man klara de eller inte. Men de kändes bra trots allt så jag hoppas de går vägen bara! :) Ha kört runt mamma efter provet och vi båda har spenderat pääninga :). Och nästan allt inför frankrike är inhandlat, ba lite små grejer som fattas nu, kiiing!

Kaninerna ha fått ett äpple och ett knäckebröd var så dom borde va nöjda! :) Micke är och spelar bandy med grabbsen och jag sitter här hemma alldeles själv, fast de är ganska skönt faktiskt :]. Blir snart ett avsnitt av the vampire diaries men först en dusch då jag känner mig som en skithög som vandrar på två ben.

Jobb imorgon som sagt och de blir en tidig kväll, men de gillas!

Le och vinka!

29/10 - 2010

Jobb på söndag, nicebajs! Dock tidig morgon som sagt, men de är bra skit! :D Det är typ nice att va uppe tidigt ändå då man väl är igång.

Hann inte hem till Tickets lopp men självklart fick jag besked av Emma. Och de visade sig att han inte hade orken idag så Leif körde ut. De blir nya tag till nästa gång helt enkelt! :) Och jag och Emma kom fram till att de måste ha varit min fläta som var orsaken! ;D

Mat och sen plugg och sen film med älski!

Le och vinka!

28/10 - 2010

Nyss klämt i mig en kebabpizza, göööödddaaans! Ja, jag vet att jag skulle tänka på hälsan för nått inlägg sen, men ibland är man lat och då äre gött med skäpismat! :) Tur att de snart är lov och de blir mkt rörelse så som städning, promenad och skutta med kaninerna och så :). Måste som ha nått att göra annars klättrar jag på väggarna.

Och så måste jag bara få skriva av mig, några meningar var om två personer. Vet att de är be:it osv att ta de via bloggen (tycker också de), men jag är för feg för att säga de IRL till dom, ja där har ni svaret. Stämpla mig som en som inte vågar ta saker IRL gör de jag bryr mig inte, men så äre, jag är feg. Nån ska va de och de råkar vara jag. Jag måste få ut dessa saker som ha varit och retat i huvet och fingrarna nog länge. Så de får bli på detta vis. Fega Julia kanske jag borde bli kallad?

Men iaf tjej nr 1 - Man kan inte mer än hata dig hur snäll du än försöker va och så, så är du tyvärr fortfarande långt ner på min favvolista. Tyvärr asså, de går inte att gilla dig. Även om jag försöker så gåre inte. Tjej nr 2 - Varför inte komma hem så allt bli frid och fröjd igen? Man kan inte göra mkt där borta men här så gåre att sätta allting på plats igen. Så, hur svårt kan de va att ta sitt pick och pack hit igen? Kan inte bli mer än pöööfekt?!

Det känns redan bättre i fingrarna nu och huvet lär också hålla med snart, åter till lite hästspel och sen plugg till licensprovet då jag insåg att de faktiskt är torsdag nu och de är två dagar kvar till provet.

Le och vinka!


28/10 - 2010

Sitter hos mammie och ska sova här inatt då vi ska till sundsvall på studiebesök med travgruppen imorgon och de är en riktig tidig morgon så då äre nice att ha en mamma som bor i stan :]. Blir snart skräpmat till middag :).

Prov i etologi idag och jag hoppas så förbanat mkt att de blev ett g då de blev för lite pluggning.. Blir att börja plugga på körprovet snart! Prov på lördag. Får se om de blir nått provlopp då vi inte kan köra skolans transport och Ulf kan som inte köra hela tiden. Nån som har en transport som man kan köra två hästar i med B-körkort?

Vidare till hästspelet howrse :].

Le och vinka!

27/10 - 2010

Har nyss smort mina ridstövlar, va som ett tag sen så nu är dom glada och fina igen! :D

Ticket skötte sig bara bra trots att de va halkigt vissa bitar på ridbanan då han hade vinterskor fram och sommar bak, de medförde att han kunde inte riktigt slappna ordentligt hela vägen men han kämpade på ändå, så duktig! :) Tummen upp!

Duschen väntar och därefter blire att sova. Provet får gå som de går imorgon, är för trött för att plugga och ha som inte riktigt hunnit plugga på dom förgågna dagarna, nooot gooodddd....

Le och vinka!


26/10 - 2010

Jag vill ha en sådan söt liten gullisak, minigris!


25/10 - 2010

Nu blire att vänta på skolan tills mamma har slutat då blir jag taxi åt henne då hon ska storhandla.

Om exakt 2 veckor drar jag och Näääädddaaallliiie till france på praktik i 4 veckor. Kommer sakna alla. Så jag ha varit och köpt kattsand till kissen och mat till kaninerna så nu fattas de bara kissemat som ska kirras imorgon troligast, så nu finns de resureser då jag är borta ;).

Låter som om jag ska dra till sika imorgon med Linis och Pålis och hälsa på Määäckisss :). Ticket ska in på banan imorgon så då passar de pöööfekt att hälsa på määckis :).

Le och vinka!

23/10 - 2010

Tredje provloppet är avklarat och de gick väl så som jag hade tänkt mig - lite halv knackigt. Simbis har ju en gångart mellan skritt, trav och pass då man voltar, askul... Lite svårt att hålla ett bra tempo då må jag säga. De blir spår 1 nästa gång också :).

Jag har en sån snäll pappa som betala en ny körhjälm till mig, tack så mkt!! Denna får följa med hem efter varje gång jag har använt den. Den ska inte bli musäten då den va en aning dyrare än den förra. Och jag skulle ändå behövt köpa en ny innan musincidenten då den gammla ha fallit i backen så många ggr, så jag får som tacka musen ändå! ;)

Och dagens konstatering är att en riktig kvinna mekar själv. Har gjort ett oljebyte och bytt oljefilter på pansarvagnen och bytt ena stötdämparen på pappas bil. Och så klipper en riktig kvinna sina naglar med en sidavbitare och filar med sandpapper! Ett kanon resultat! Ska fortsätta med de, helt klart.

Le och vinka!


22/10 - 2010

Ticket gick som en gud idag! läs mer på exactictac.blogg.se :).

Ska hämta Micke på firmafest senare i kväll och sen blire bio med ett par st! :) Känns taggande, och apropå bio så äre dags för en dusch efter detta inlägg!

Vad har jag kommit fram till idag då? Börja bli kallt på morgonen, en rattmuff till zzaabben ska införskaffas, skoteroverall på då de är travlektion på skolan, provlopp imorgon och de är mitt 3:e och jag fick spår 1, (som sagt utmaningar gillas), jag får inte dra skolans transport efter min bil då vi fick veta på hästkunskapen (då vi håller på med lastning) att den är typad så att de bara är BE- körkort som får dra den, ska ta BE-kortet i sommar om pengarna finns, Ticket gick super idag, såg stallmushelvetet och att den va söt så den kanske får överleva trots allt och att jag behöver sova.

Le och vinka!

21/10 - 2010

Det vart en inpulstoning av mitt hår igår då jag och Emma ändå va i banorna. Vart kanonbra tycker då jag och de tycker typ alla andra också, tummen upp! :) Tack Emma! Nästa gång jag får för mig att göra nått med håret blire nog mörkbrunt :). Just nu äre iaf kastanjbrunt, med röttinslag som kastanj är :). Och Emma verkar vara nöjd med min insats som färgare, kulit!

Inge jobb i helgen men nästa helg lät det som :). Dom behövde inte fler arbetare då de är tävling på måndag och de är många hästar som skulle köras osv. Men de är ganska skönt faktiskt må jag säga då de är provlopp på lördag och de är rätt tidig morgon då. Så en sovmorgon på söndag gillas! 

Sitter på skolan nu, man ska kanske hoppa tillbaka till uppgiften man skulle göra?

Le och vinka!

20/10 - 2010

Ojdå, blev ett inpulsköp nyss. Inte bra inte bra. Händer allt för ofta, skärpning på mig!

Snart blire skräpmat till middag, inte heller nå bra, men de blir att ut och springa sen kan jag lova! Och det ska hända också! Måste ta tag i det här med hälsan asså..

Le och vinka!

20/10 - 2010

Jobb på söndag på travet hos Akseli! Ska jobba med Robert, ingen som jag har träffat, tror jag men de ska bli trevligt :). Får se hur länge kroppen orkar med hästskötar/slavjobb eller vad man ska säga att de heter, då de tar som tusan på kroppen, men ett tag hoppas jag på iaf! :) De är faktiskt ganska kul även om de är tidiga mornar.

Just nu väntar på att religion ska börja, två timmar med predikarn taggas inte direkt, men tur att dagen är slut efter de. Och i kväll ska jag färga Emmas hår, vi ser väl om de slutar på de vis vi vill. Men jag har sagt att jag inte tar nått ansvar om de blir knas, tur man är smart ibland!

Körde Ticketmannen igår och de gick bara bra :). Han ligger på en aning mer då man kör men de är bara skojsigt! :) Nästan en Putte två. Då jag skulle ta min körhjälm märkte jag att stallmusen hade haft kul med den. Nu är all innefoder musätit på och i 5011 småbitar och hjälmen är gigantisk! Jag tyckte de räckte med att han hade byggt ett bo i min ridvante i sommras, men ne de tyckte inte han. Vilket helvette han kommer att få då jag få tag i han! Måste nästan köpa en ny inför frankrike, kanske lite pinsamt att ha en hjälm som är musäten? Minst sagt.

Le och vinka!



18/10 - 2010

Har fixat litegrann på min och Tickets projektblogg :). Den får se ut som den gör nu, för jag orkar inte ändra nå mer idag. Dessa jävla koder hit och dit och lala och trix hit och dit. Man hinner ju bli tokig! Och denna blogg behöver också renoveras lite smått, men de får bli en annan vacker dag.

Exactictac.blogg.se

Le och vinka!

17/10 - 2010

Nu testar gud mig om jag är en bra bilförare tror jag. Först skickar han över en räv över vägen och sen en liten skogsmus igår, borde inte de räcka med tanke på att jag inte körde på dom? Ne självklart inte, utan idag skickade ha över en jakthund rätt nära bilen. Nära ögat men tur jag har pansarvagnen! Hon gör allt hon blir tillsagd att göra <3. De blev ingen platt hund! :)

Ska troligast köra provlopp på lördag också så då blire inge jobb, men jag känner att licensen får gå före då jag drar till frankrike snart och måste få köra så många som möjligt innan dess.

Jag och Micke ska kolla på kissen igen innan jag far också, nu när den ser mer ut som en katt och inte bara en pälsboll ;). Kanske klura på ett namn också så man har ett namn på na :). Väntar just nu på att bäbis ska komma och hämta mig hos mor (A).

Le och vinka!

16/10 - 2010

Jag kommer att fortsätta att jobba hos Akseli, om jag får det vill säga ^^. Kommer troligast att va där då de är helgjobbs dags (typ en gång i månaden) eller om jag har en fast dag som jag ska va där :). Vet inte riktigt men Johanna skulle höra med han om de, så de är bara att se hur de blir :). Ska kanske dit redan nästa lördag igen och kanske på söndag också, ska kolla upp hur det ligger till med provlopp osv. Jag och Nathalie måste som hinna köra så många som möjligt innan vi drar till frankrike :). Inte länge kvar ju! 3 veckor kvar typ..

Nu ska jag gå igenom mina billåtar och sen vandrar till pälsbollarna och dom ska få röra på fläsket lite :P. Sen blire väl mat och tv och sen väntar sängen, sova länge imorgon då de är licenskurs kl 3 :). Och så måste jag spana efter lite Akselihästar ju då de är tävling :).

Le och vinka!

15/10 - 2010

Teori med utrustning idag på travlektionen, då de va hårt i backen. Och kallt vare så från och med nu blire skoteroverol på travlektionerna!

Studentmössan är betälld och de blev rosa tema, nicebajs! Och så en tjocktröja och mjukisar också fast i marinblått :), dyrt för plånkan men tur jag har en mammie och en pappie, hehe (A).

Ticket va pigg men de gick inte riktigt att få bort den piggheten då de inte fanns så mkt till travställen men vissa bitar mot huset va fina att trava på där solen hade värmt upp :). Och så testade jag mitt träns på han och han såg rätt stilig ut :). Men han är fel brunfärg för tränset men (A). Putte har perfekta färgen för det. Gus vad jag saknar han! <3

Äta sen blire till kaninerna och därefter blire typ sängen x). Tidig morgon imorgon!

Le och vinka!

Se så stilig! :D

14/10 - 2010

Jag kommer fan inte våga att köra bil i vinter asså. Men jag kan samtidigt inte lämna pansarvagnen stående heller, hon måste ju rastas, eller då de är dags för en ny bil, kommer inte klara av att lämna lillskorven. Bandet mellan sitt första djuret och första bil är fan samma känsla. Pansarvagnen for ever! <3

Har troligast kirrat jobb under helger nu, kiiing! Tack vare Ulf, tack! Extra päningar är aldrig fel! Det är iaf på travet hos en travtränare, börjar på lördag eller jag ska testa och se om jag skulle trivas där och om jag göre blir fan kanoners! Och Ulf frågade mig av alla, kulit.

Trav imorgon, tagga kyla? Ne, men trav taggas!

Le och vinka!

14/10 - 2010

Nu har snön kommit, tur jag bytta till vintertassar igår på zzaabbbeeen :). Sitter nu och lanar omegle med några med ur klassen, talking to strangers ;D.

Snart blire på stan då vi har längstaste hålet ever och de blir en mias!

Le och vinka!

13/10 - 2010

Jag dog inte på coopertestet, kuuung! Sen vart de party kläder och mina älskade nellyskor <3.

Hjälp pappa med lite flyttning av grejer samt bytt till vintertassar/vinterpjuckor på pansarvagnen och på mercan :). Funderar starkt på att bli däckbytare på heltid. Men tack för idag daddiee! Jag är inte alls bortskämd lalalla..

Sover hos mammie ikväll då de blev senare än tänk men de blir nice hur som hälst, va som länge sen. Och så får jag sova längre (A). Och älski är så snäll som ger mina pälsbollar hö, tack snälla! <3  

Le och vinka!


Snart är fan snön här och tur man
har inlandsismössan på huvet och
vinterdäck på bilen!


12/10 - 2010

Fy vad de börja bli kallt ute nu asså. Tur man har inlandsismössan som håller huvet och öronen varma! Ticket fick vila så de blev Sandy som fick stå ut med mig idag, lite lätt dressyr och sen lite småbus i skogen :).

Imorgon äre fin onsdag så de blir klackar och lite partyparty kläder. Åååh vad kul! Vet dock inte vilka skor jag ska än och jag ids inte lägga upp skobilder så att Pålle kan hjälpa mig att bestämma. Men de jobbigaste av allt (förutom att kunna välja vilka skor jag ska ha) är att vi har coopertest första timmen imorgon och jag kommer dö av dålig kondis och frossa. Det är ditt fel Glenn om jag dör på kuppen.

Blir att leta reda på nå finkläder och sen blire sänglåa tror jag!

Le och vinka!


10/10 - 2010

Har nyss kommit hem efter en dag i stallet och på skelleftetravet. Ticket tog sig en 5:e placering efter 3 års vila, vilken häst! Nu snackas de om start på söndag nästa vecka. Emma och Eva jobbar då och jag har licenskurs då, men ska höra med Ulf om jag får smita iväg en liten stund för att sela och sen ta hand om han efter loppet :). Tack för maten Andreas och Emma!

Nu väntar en dusch och sen blire fani mig sängen! Är döds slut. Och en sista grej, en buss körde om oss på enkelfilit med mitträcket. Max, absolut max 500 m kvar till dubbelfilit. Den va millimeter ifrån transporten och nära på att bli ner präjad i diket. Tummen upp på han som körde? Ne.

Le och vinka!

9/10 - 2010

Har hittat ett halsband som lillkissemissen/jag vill ha! Ett lilaglittrit :]. Dock äre på en hemsida så de kanske är lika bra att köpa ett halsband ur en affär då de tillkommer frakt och fakturakostnader :/. Får ta och kika runt i affärer och se vad som finns, för  hon ska ha ett med glitter på punkt slut. Jag vet att jag är barnslig :].

Le och vinka! 

9/10 - 2010

Ringde och väckte Ulf i morse, tack vare att vi inte hittade nyckeln till kullåset på transporten, förlåt Ulf! Men nu är andra provloppet kört och jag fick springspår och de gick bättre än förväntat :). Nästa gång de är provlopp för mig blire svårare spår, Ulf har höga förväntningar på mig känner jag x). Har ju trots allt kört pånnytrav i ca 3 år så jag kan ju voltning osv men med storhäst äre fan lite knepigare.. Men han ser väl att jag klarar av de enklare spåren då man typ bara följer med de andra. Kulit ju! Utmaningar gillas..

Och Annie gumman tycker inte om att åka transport och lyckades göra diverse grejer under färden från travet till skolan. Slapp iaf strippa denna gång. Kanske ska ta och lastträna och köra runt lite med henne på håltimmar? 

Kl 4 får jag hämta biln min, har saknat henne! Har ju kört Mickes bil i veckan, men jag vill ha hans koppling och hans växellåda i zzabbbeen. Då är hon mer än pööööfffeeeekkkt!

Le och vinka!  


8/10 - 2010

Körde Annie och P.O idag på skolan. Oj vad fin P.O är! Julia vill ha, JA TACK! Annie skötte sig bara bra.

Efter skolan drog jag till stallet och red Ticket, vart som dressyr sadel :]. Han hade inte fokusen hela tiden hos mig men då den väl va där så jobbade han på bara bra! :) Sandy skötte sig också jätte bra, tog en liten tur efter vägen.

Såg nu att jag och Anna inte va med på provloppslistorna x). Hoppas Ulf kan efter anmäla oss. Annars blir jag ledsen i ögat.. Snart mat och därefter blire att dra till pälsbollarna. Äntligen ska de få lite halm så de kan bygga bo i :].

Le och vinka!

7/10 - 2010

Seeeg dag idag pga att huvet låg kvar på kudden, de fetaste hålet på väldigt länge och så hade jag glömt allt hemma känns det som. Dagen tog sig sakta men säkert slut. Jag saknar dig Linis :(. Sluta va sjuk nu! Har bett till gud att hon ska bli frisk så jag hoppas att han ha lyssnat på mig.

Imorgon äre trav första timmen, har de bara en gång i veckan nu, suger bajs ju! Vafan inriktningen man har valt ska man väl ändå få ha mer än en gång i veckan?! Jävla Ronny, sluta byta schema sådär. Schemat va ju kanonbra innan de vart denna schema ändring som sträcker sig fram mot lovet. Jag lovar han va extra taskig mot oss just för hans tidgare händelser med oss busfrön. Som plåster på mina sår så ska jag till Ticketmannen och rida dressyr imorgon och sen ska även gamle Sandy få röra på benen lite :). På lördag äre dags för provlopp igen som sagt och jag är lite små taggad! På söndag startar Ticket och jag ska föja med som hjälpreda :).

Le och vinka!

Ticketbus!

6/10 - 2010

I natt drömde jag om att Dixie hade ramlat av pinnen, så efter skolan va jag tvungen att skutta med henne för att försäkra mig om att hon levde och att de bara va en dum dröm! Men jag kan lova att de är så kul att ha mina pälsbäbiar så pass nära mig nu. Nu saknas bara kisseoooongen sen äre så bra som de kan bli! Stackars Micke som ska leva med ett virvarv av tjejer asså :].

Blir nog att klicka hem lite små saker åt kissen sen :), och sen så ska jag "råka" klicka hem ett par skor (A). Ssschh, säg inget till Micke eller min älskade mor om min lilla plan,.... eller jag menar mitt lilla misstag..... ;)

Film och mys nästa :).

Le och vinka!

4/10 - 2010

Nu blire att äta upp maten, pasta carbonara *Mums!* och sen en prommis till mina fyrbenta långörade vänner och se så att dom lever, klappa på dom och ge dom mat :). Och så ska dom få varsit knäckebröd att knapra på :]. Efter de blire en prommis hem igen och sitta och svara på instuderingsfrågor till b-tränarlicensen :). Fick även veta idag att jag ska köra provlopp på lördag, tack Ulf för den tidgare förvarningen den här gången! ;)

Le och vinka!

3/10 - 2010

Nu är kaninerna flyttade till vännäs. Ser väl vad Affe tyck om de ;/, han som tyckte om dom så mkt! Men de är skönt att ha dom närmare mig :)! Gosa varje dag, kanoners! Men vi ser väl hur populärt det är från Mickes sida då jag kom hem med en kanin på kläderna då Jajje håller på att byta om till vinterpäls från sommarpäls :P. 

Och så har jag fått veta att kisseungen som jag och Micke har tingat hos Carro är en tjej, så nu blire att fundera ut några flicknamn och se vad hon passar i :). Hämtas i mitten av november! :D Dock är jag i frankrike då men tur älski är snäll och hämtar henne! <3 Om 5 veckor drar jag och Näädalie mot praktiken, inte länge kvar fan!

Och så har pappsen skaffat facebook så nu blire att se upp med vad man skriver där ;). Film hos Martin om en liten sund och efter de blire att dra sig hemåt och en dusch väntar och sen sova :).

Le och vinka!

                                            


1/10 - 2010

Oj vad tiden går fort asså! Redan första october, snart äre fan sommar igen.

Nemen igår vart de stan för fulla muggar så nu är alla päääninga slut. Men de blev iaf 2 linnen, 2 par örhängen, ett halsbans, en väska, inlandsismössa (<3), en väska, en vas, typ en tavla glädje står det med skrivstilsbokstäver, ni kanske vet vad jag menar då, en porslinskanin (fråga mig inte varför :], men den va söt!) och 2 plastblommor till vasen inhandlat. Har säkert glömt nått nämna nått ^^ Sen vart de massa bus med Linis medans hon väntade på att Pålle skulle bli klar med ridningen :).

Nyss kommit hem från att ha hjälp syster med sko val, oj vad sugen jag är på nya skor! Måste ha ett par lite bättre vinterskor än vanliga tygskor som jag har nu. Men de får bli nästa månad.

Zzaaaben börja krångla påväg från skohuset men tur att pappabildoktor kommer snart och ska se vad de kan va för problem.

Le och vinka!

RSS 2.0