24/2 - 2017

Andra barnmorskebesöket (utöver inskrivningen) för denna graviditet blev gjord idag och allt såg bra ut.
 
Blev två rör blod istället för ett då jag är med i en studie och då behövs ett rör till dom. Och jag som inte brukar bry mig så mkt om själva sticket tyckte faktiskt de lite gjorde ont idag! Hahah! Undra varför? Ja gravidkroppen är bra allt konstig. Men tur man ha fått mammas kärl så dom är lättstuckna (Y). Hjärtslagen var en aning lägre idag, ca 138 så ja ska jag vara ärlig är jag lite kluven nu om vad de kan va för nån rackare i magen. Fast jag tror ändå mest på en tjej ändå. Men ja vi får helt enkelt se då det är dags :). Samt att BM tyckte jag såg piggare och gladare ut så vi fortsätter med denna behandlig och hoppas det fortsätter åt samma håll hela resterande av graviditeten :). Och juste ha ökat 5kg sen inskrivningen (Y). Men jag tror jag kommer bli tvär tung mot slutet eller vad man ska säga, haha! Sen tvingade hon mig att fara och äta då blodsockermätningen visade att de va lunchdags ;). Sagt och gjort for jag på Cirkle K och köpte en körv. Gött vare iaf. Och typ en månad kvar till nästa besök, intressant och se vad vågen visar då, då jag gillar läsk med päroncider karaktär en aning för mkt.. :P
 
Men nu ska jag ta och göra iordning William för natten, så vi höres! 
 
Hooj!
 

18/2 - 2017

Idag är det 100 dagar tills bebben är beräknad att komma! Men jag tror de en liten krabat som stannar och gosar till sig i jäsningen en liten stund till. Men ja vi får se! Eller jag tror antingen där kring 26-28 maj (beräknad den 29:e) eller 6 juni.
 
Annars kan jag säga och erkänna att jag har inte mått så himla bra egentligen. Fysiskt ha jag mått super iaf! Inge foglossning om jag inte ha varit på stan en hel dag eller så. Men humöret och hormonerna har inte riktigt gått ihop. Ha haft mkt hjärnspöken som ha bråkat med mig osv och ha faktiskt inte känt igen mig själv. Så jag äter lite tabletter för att både må bättre och känna mig som mig själv igen. De tog väl ca en vecka efter att jag började med dom så börja jag känna igen mig själv igen så de känns fantastiskt bra! Skönt att en av alla och första för den delen, av alla behandligar som finns funkar för mig. Så jag kör vidare på detta och hoppas det forstätter såhär bra :D. Ringer och pratar med både mamma och syster nästan varje dag också, för att kunna släppa ut lite ord som behövs för att få en fungerande vardag. Men mest bara för att ha nån att prata allmänt strunt med och bara få prata med en vuxen människa istället för barnen. Vilket jag tror största "problemet" är för mig, att jag inte ha haft nån vuxen att prata/ventilera med utöver Micke som inte är hemma fören på kvällen liksom. Sen tappar man faktiskt lite peppen att höra av sig till folk och fråga om att ses och umgås lite grann, prata skit osv då dom hela tiden säger att de inte passar, men hela jävla tiden passar det inte. Spelar ingen roll om man hör av sig en dag innan eller en timme innan så passar det inte. Sen hör aldrig folk av sig till mig heller så ja, man tappar som peppen trots att man kanske behöver socialtomgänge för att fungera som en vettig människa och särskillt nu när man är hög av olika hormoner och kroppen är allmänt i obalans med allt de och sig själv.
 
Micke var iväg på utbildning i slutet av januari, (veckan då jag fyllde år) och ja den veckan va ett helvete med allt. Kunde knappt sova på nätterna (jag har inget problem med att vara själv). Ingen hörde av sig trots att många visste att jag va ensam med barnen, ingen kom och hälsa på då jag fyllde år ens. Ska man behöva skriva ut på sociala medier att det finns tårta på sin födelsedag (mitt i veckan så man ha sällan nått outstanding planerat då) för att folk ska ens fundera liiiite grann att komma och hälsa på? Ne då blev jag faktiskt besviken. Ja okej man behövde inte komma och fika och stanna i 1000 år och bjuda på middag och presenter osv osv utan just bara att komma och säga hej, grattis och surra lite då man är helt ensam hemma med två barn hade räckt gott och väl. Asså ett enkelt snabbfika besök hade dugit fint.
 
Ja tänk vad man kan må olika från graviditet till graviditet. Med William mådde jag ändå bra trots foglossning och höll på att söka jobb för fullt. Filip var foglossningen värre, rent plågsam, hade mkt förvärkar och sammandragningar och mådde inte alls bra psykiskt. Då jag väl tog mig i kragen och besökte en läkare fick jag en som inte tog en på allvar och gav mig tips om att ha bra skor på jobbet och läsa på 1177 om foglossning och hur jag skulle kunna underlätta det för mig själv där. Men fick en sjukskrivning till slut efter några veckor via min BM som märkte hur dåligt jag mådde. Och denna graviditet ha jag ingen foglossning alls, inget illamående, ha knappt kännt mig gravid även om magen kom i raketfart tills nått slog slint med hormonerna och jag ha varit en jävligt gnällig och surkärring mest hela tiden och allmänt ba less på allt. BM undrade om jag ville prata med en psykolog för att underlätta allt jag har inom mig men va inte jätte pepp på de faktiskt. Och sen kommer alla hjärnspöken som säger det ena och det andra och mkt funderingar på allt mellan himmel och jord, så ja de ha varit jobbigt nu också fast på ett helt annat sätt. Men som sagt nu är förhoppningsvis hormonerna i trim och jag ska få fortsätta vara den gamla vanliga Julia istället för surjävlabitterJulia. Men om jag ska säga vem som var jobbigast så var det nog Filip för där vare som allt som höll på att jävlas. Och lättaste ha nog varit William. Även om denna också ha varit bra bortsett från hjärnspökerna.        
 

16/2 - 2017

Grattis på namnsdagen alla Julia där ute! :) 

Ja juste nu sitter jag för en gång skull vid datorn och då tänkte jag passa på att slänga in ett litet inlägg! :) Eller aah kanske blir ganska stort och långt ändå, haha. Nemen oftast surfar jag via mobilen då det är så smidigt, men bloggappen gillar jag inte riktigt så det är lite därför också. Så tänkte nu när jag hade datorn så kan jag slänga in ett litet hej iaf! Sen hinner jag sällan slänga in nått inlägg då dygnet har för få timmar samt ha väl inte måendet varit det bästa heller. Samt att det är som samma sak dag ut och dag in som händer så de blir som inge rolig läsning.
 
Ja vad har hänt sen sist då? Jo ett BM besök ha jag varit på och då visade hjärtljuden 150-152 slag så yeah jag tror fortfarande på en tjej! Grabbarna hade 130-135 så det är därför jag fortfarande kör på tjejspåret. Visserligen så är ju inte hjärtljuden avgörande men det är iaf en av alla myter om det är en tjej eller kille som jag tror mest på. Men som sagt ut kommer det en bäbis iaf och vad bäbisen har för kön få i reda på då! :)
 
Ha även varit hos tandis (den varannan årliga kallelsen) och där konstaterade dom att jag hade 2 hål, så nu är jag uppe i 4 hål sammanlagt i mina 25år på jorden. Ganska bra ändå tycker jag. Men bäst är ju inga hål alls givetvis! Ha tyvärr inte tagit hand om tänderna så bra nu på slutet och tre täta graviditeter ha väl inte heller gjort de lättare för gaddarna att stå emot tandtrollen. Iofs är väl det att jag inte ha bortat 2ggr dagligen den största boven men graviditeterna ha nog också gjort sitt. Ska iaf fara in och laga dom på lördag så då blire även en snabbrunda på Avion då jag är klar!
 
Ny bil har vi skaffat då förra börja bli för liten. Lite ledsen i ögat blev man då man gilla hyundai:en så pass mkt som man gjorde. Men den tillfredställde inte vårat behov då vi blir större och alla bilbarnstolar skulle inte rymmas, så ja då måste man ju byta. Det blev en Kia carens och jag älskar den! Så det känns ändå som ett bra byte :).
 
William ha tvär skjutit i växten eller vad man ska säga, typ alla tröjor är för korta så håller på att införskaffa lite nytt i hans garderob. Jag som brukar va duktig och ha på växahyllan har inte haft så mkt där då jag trodde han skulle kunna ha 98 ett tag till. 
 
Alla hjärtans dag var ju bara för några dagar sen och vi gjorde inte som alla många andra romantiker där ute. Vi vuxna käkade pizza och barna fick potatisbullar, sen var det inte så mkt mer än då, haha! På kvällen fick jag mina drömmars filtar/plädar av mannen och barnen! Ojoj vad glad jag blev! Ha kikat på dom hur länge som helst men ha tyckt dom va för dyra. Men ull är ju dyrt/dyrare, men nu ha grabbsen kirrat det åt mig, tack! :*. Har tyvärr ingen bra bild på dom så ni får nöja er med en googelbild.
 
Ja de va väl de denna gång, mer om hur denna graviditet ha varit än sålänge kommer nån gång. Så hare bra tills nästa gång vi höres!
 
Hooj!
 
Givetvis är dom lila! :D 
 
 
 

RSS 2.0