30/12 - 2015

Filip ha badummat för första gången nu ikväll och de verka vara en hitt! Och badinsatsen vi fick av pappa i julklapp va ju suvären! Att man aldrig köpte nån då William va såhär liten trots att jag nämnde de flera gånger..? :P Aja vi har en nu iaf vilket är huvudsaken! Och Filip är nu nyårs fin och mjuk så att säga. 

Vi kommer dessutom matcha finfint i klädväg imorgon också.Klänningen jag beställde och nämnde va ju superfin och satt perfekt men jag tar min kaninskjorta istället då jag hitta en body med kaniner till Filip :). Fanns tyvärr ingen i större storlek till kanintokiga storebror :/. Men han få allt klara sig och va stilig istället för kaninig <3.

Hooj! 

30/12 - 2015

Jag gillar ju va ute i god tid som sagt. Idag klickade jag hem tre presenter till William ^^. 3 månader i förväg, hihi. Nemen vem älskar inte mellandagsrea?! Och då äre lika bra att passa på att fynda! 3 boxar med Teletubbies blev de för den som undrar. Han älskar teletubbies och kaniner i alla dess former. De är lite lättare att hitta kaninrelaterade saker än teletubbies saker då de är typ oldschool nu. Men plötsligt händer de! Ha även budat på en söt teletubbiesgosedjuraktig sak på tradera, håll tummarna eller nått.

Hooj! 





27/12 - 2015

Jag vet att man ska hålla sig borta från dator och mobil nu när man ha en nykomling, då man ska lägga all energi på den liksom. Men jag kan inte låta bli och "klaga" på en punkt nu efter lite mer än ett dygn efter att man ha blivit tvåbarnsförälder. 
 
• Eftervärkarna. Dom är inte att leka med vad ont dom gör! Dom liknar förlossningsvärkarna och jag kvider i smärta varje gång. Och gråter för den delen. Fyfan vad ont dom gör asså särskilt då han äter/smuttar på tuttarna mina. Och ja eftervärkarna gör ju nytta men framförallt ondare med andra barnet. Och ondare om man redan hade "problem" med de med första barnet också (sa en barnmorska till mig då hon frågade om jag hade de med W vilket jag också hade), men fyfan säger jag bara den här gången. Fick ordinerat tre tabletter smärtstillande var 8:e timme, som sväljs men få fruktansvärt ont redan efter 5-7h och igår veks jag dubbel och ståendes på knä i duschen av smärta. Duschade för smärtlindring innan dom magiska 8h hade gått men de gick knappt att härda ut. Han är ju ett matvrak, lik sin bror vilket är super, men gör såååå ont. Men tur man är en tjurskalle ändå. Trots att de är nalta jobbigt att ha så ont.
 
Nemen nu efter lite klagomål känns allt lite bättre och ska återgå och sniffa (ha glömt bort hur gott bäbisar luktar <3) på nya prinsen innan den stora vaknar för dagen <3.
 
Hooj! 
 

26/12 - 15

Äntligen hemma! Eller aah vi ha varit hemma ett par timmar redan. Vi smet från BB på tidig hemgång, 8h timmar. Hade dock aldrig velat göra de med William då han va nyfödd då allt va så nytt osv, men nu när man ha varit med om de rätt så nyss så kändes de skönt då både jag och Filip fick OK-stämpel :). Sen återhämtade jag mig bättre efter denna förlossning än med Williams så de va mkt därför också :). 

For först till faster Ida och hämta storebror och lite surr och fika paus och sen vidare till mormor-mamma på middag och slutligen landat hemma. W ha varit lite halv jobbig faktiskt (känner mig som världens sämsta mamma nu som säger så men man ska ju inte ljuga) men de är helt förståligt med denna förändring <3. Men så fort vi kom in genom dörren här hemma blev han som  sitt vanliga jag igen :*. Borta bra men hemma bäst med andra ord. 

Annars så gick förlossningen fort även denna gång och minst lika smärtsam för den delen och ha nu sagt att de blir inga fler barn. Än på ett par (läs många) år iaf. Jag är mer än nöjd med mina två prinsar <3. 

Hooj!

26/12 - 2015

Efter en veckas övertid i jäsningsprocessen så föddes en tungviktare till bulle i en hiskelis raketfart den 26/12 kl 03:52 på hela 4205g och 50cm lång! Med andra ord har William blivit storebror! Till en lillebror som ha fått namnet Filip <3.






21/12 - 2015

Två dagar över tiden och jag är redan less, haha! Iris verka ha fel denna gång.. :( Nemen vi trodde att de va dags i torsdags då jag hade en känsla redan då jag vakna att nått va i luringen. Hade någolunda regelbunda sammandragningar nästan hela dagen sen, som dock inte gjorde ont men som va halv jobbiga ändå. Ringde och rådhörde med förlossningen efter middagen då sammandragningarna va regelbundna sedan nån timme tillbaka och dom tyckte vi skulle komma in på en CTG kurva och kontroll. Sagt och gjort lämna W hos faster Ida och vi åkte till lassa. CTGn visade fort starka och fina toppar på skärmen. Barnmorskan kollade och jag va "bara" 2 cm öppen. Hon gjorde även en hinnsvepnng för att hjälpa de hela lite grann. Vi kom överrens om att vi skulle komma tillbaka på en till kurva på ca 2h och en ny kontroll då de verka va nått på gång. Men vi skulle hålla oss i närheten då Williams förlossning gick ganska fort. Fikade hos mor min och for tillbaka, sammandragningarna hade minskat liiite men inte mkt men hade iaf samma kraft. Och va fortfarande 2 cm öppen. Vi fick välja på att sova där eller fara hem och sova då bäbisen mår bra så sätter dom inte igång än. Vi valde iaf att fara till mamma och sova utifall att de skulle dra igång. Men som sagt, sitter just nu här hemma i köket utan bäbis så de blidde inge föda barn då.
 
Är iaf nådligt less då jag ha haft sammandragningar och mensvärk sedan dess, slemproppen ha lossnat och ha till och med haft några rejälaförvärkar/värkar igår och grädden på moset så kan jag knappt sova nått. Så man är både slut i knopp och kropp. Men ja de är ba att vänta. De är inte min bästa egenskap dock.. Men känner att jag lika väl kan gå över till nästa år bara för att slippa föda på självaste julafton som jag tror de kommer hända.
 
Hooj!       

15/12 - 2015

Storken har inte varit förbi än. Fast iofs har vi ju inte BF fören på lördag.. :) Men jag vill gärna liiite tidigare. Få väl se när de blir. Va hos barnmorskan igår och hon trodde inte vi skulle behöva ses nästa vecka på avtalad tid (gått över 3 dagar då) så de känns ju lovande då hon hade rätt med William! Va på kontroll på torsdagen då jag va gravid med han på och efter kollen på hur han låg och mätningen av magen sa hon att de blir nog bäbis i helgen och på lördagen kom han ju ;). Men bara för att hon hade rätt då behöver ju inte betyda de nu men man kan ju hoppas (A).
 
Men annars säger jag bara såhär:
 
• Williams försvunna kanin på dagis har dykt upp igen! Så blir att pallra sig dit och hämta den nån dag. Och kan säga att de va en som hade råkat fått med sig den hem. Vad vare vi sa? Nemen huvudsaken är iaf att den ha kommit tillbaka.
 
• Williams klädväxahylla är påfylld liiiitegrann 
 
• Frågat min ekonomisnubbe här hemma om jag fick slösa lite mer pengar och han gav tummen upp! 
 
• Så nyårsklänningen är fixad och hör och häpna införskaffat "riktiga" vinterskor. Brukar ju ha vanliga skor eller ofodrade kanske de heter med en tjocksocke i (läs ibland) på vintern. Men nu när jag är gravid fryser jag så hemskt om fötterna och ha gått upp en ca halv storlek, så de finns inte plats med en tjocksocke i skon utan att bli för trångt.. Sen har man kanske vuxit upp och insett att riktiga vinterskor är bra att ha på vintern ;).  
 
Hooj!
 
Perfekt till mina mjuka fotleder så man kan snöra fast dom
och varmtlurv innuti (Y)
 
 Är ba så kär i den!
 
Även om vi troligtvis kommer ta de väldigt lugnt till nyår då
vi har en relativt nykläckt fågelunge så äre som kul att kunna få
se fin ut ändå! Och en ny klänning i samlingen i garderoben
skadar ju inte heller ;). Samt verka den vara ganska 
amningsvänlig (Y). Och den verka va en
klänning som man kan ha till fest och vardags.

8/12 - 2015

4 månader som herr och fru Kvarnström ❤️

7/12 - 2015

Måndag och ny arbetsvecka för många, men för mig äre som vilken dag som helst typ. William är ju hemma med mig nu fram tills slutet av januari :). De känns superkul och mysigt för mig men frågan är vad W tycker, haha! :*. Men på torsdag ska vi förbi dagis och hämta lite julpyssel han/dom hade gjort förra veckan och lite kläder som kan behövas här hemma.
 
Annars i helgen ha vi inte gjort så mkt. Jag ha hoppats på att bebisen skulle kika ut men icket. Ha mkt förvärkar på dagarna så kroppen håller ju på att förbereda sig på vad som ska komma skall iaf. Bebisen ha även en till elefantsak i sin samling. Som ska ner i BB-väskan tro jag, ha inte riktigt bestämt mig än. En body och mössa äre iaf :). Sen ha vi möblerat om Williams rum och jag är nöjd för tillfället iaf ;). Nemen är så nöjd man kan bli just nu. Känns mer som ett barnrum nu trots att de inte är "barntapeter" där. Men ska ska bytas samt golv nästa år nån gång. Är taggad till tusen tills de är klart på riktigt. Men först tar vi en sak i taget, förhoppningsvis bebis först, sen en liten julafton, nyår och sen ser vi vad som händer.. :) 
 
Hooj!
 
Ganska söt va?! <3
 

5/12 - 2015

Idag äre 14 dagar, alltså 2 veckor kvar tills bebben är beräknad att dyka upp! Men du är mer än välkommen att komma tidigare givetvis nu när du är "färdigbakad" som man brukar säga. Men om inte annat så ses vi senast om en månad :*. BB-väskan är pakad, förlossningsplanen/brevet är skrivet och en liten övernattningsväska åt William är packad om han skulle behöva sova över hos någon :). Och ja kläderna är tvättade sen ett tag tillbaka och sängen bäddad lika så också. Känns skönt att allt är klart :).
 
Va hos barnmorskan i onsdags och allt såg bra ut även denna gång :). Fortfarande ruckbart huvud men med omföderskor äre inget "måste" då muskelaturen är mer uttöjd och inte lika starka att hålla kvar barnet eller vad man ska säga än för förstagångsföderskor :). Sen ha h*n lurat mig många gånger om att de är på gång men så fort man börja fundera mer allvarligt på att de kanske är på riktigt så ha allt ba slutat, haha! En liten lustigkurre där inne! På namnfronten så är vi överrens om ett tjejnamn iaf, med mellan namn och allt! Men pojknamn är vi fortfarande lite osäkra. Jag har hur många tilltalsnamn som helst (okej inte hur många som helst, men 4 st) på hyllan men mellan namn kommer jag inte på nått som klingar bra.. Men tur att man ha ett tag på sig att fundera.    
 
Hooj! 

1/12 - 2015

18 dagar kvar till BF idag. Så nu är vi inne i den månad då vi ska bli tvåbarnsföräldrar! Komsikomsi bäbis! :* Allt innan 19:e om jag få önska få du komma, eller de viktigaste iaf, allt INNAN julafton tack..! ;) Ville ba ha de sagt :p.

Nu ska jag pallra mig till dagis för att hämta hem gullefjunet <3.

Hooj!




RSS 2.0