31/12 - 2013

Har inte insett hur fet jag verkligen är fören igår. Även om jag har fått varningsignaler ett bra tag. Jag tar mig inte förbi alla utrymmen längre. Men ta på sig sockarna är ju en konst märkte jag igår - de går ju nästan inte! Jag är fet bara att inse de nu. Och sen fick jag en till varning då jag skulle se vilken klänning (för att slippa hormonerna innan vi ska dra iväg) jag skulle ha ikväll på nyårsafton, fick på mig dom men antingen fick jag inte åt dragkedjan, eller över brösten eller så blev klänningen kortkort. Asså FÖR kort. Micke bara titta på mig och sa att de är ett hopplöstfall med att få på sig en klänning jag hade innan bebben bosatte sig i min mage. Tjurig som man är gick jag igen heeeela klänningsamlingen och ingen passa, som väntat. Skulle ha lyssnat på min sambo för att spara tid. Men efter många om och men och gråt och skrik så hitta jag iaf nått lite finare plagg som passa iaf! :)
 
Ja, va gravid i vecka 31 snart vecka 32 är inte lätt att hitta nått snyggt som passar. Sen behöva vakna varje gång man ska vända sig då man sover är ingen hitt heller, eller behöva kliva upp minst en gång per natt och kissa, och dessa konstiga drömmar..?
 
Hääj dåå!
 

26/12 - 2013

Jag har typ ingenting att skriva om egentligen. Men snön är typ heeelt borta :(. Slutet av december och de finns ingen snö? Ne man bli inte riktigt klok.
 
Annars så ha jag och Micke börja spåna lite grann på namn till knodden som bor i min mage och är överens om två pojknamn och tre flicknamn som vi tycker är fina och förhoppningsvis får/passar knodden nån av dom :). Vi ha tagit "favorit" tilltalsnamnet och lekt litegrann med olika mellannamnen också, lite små kul ändå! Pojknamnen är vi helt överens om iaf ( typ en "topp 2 lista") men flicknamnen tjivas vi fortfarande lite om ;). Och givetvis äre en Kvarnströmare! Och ha tre namn (två mellannamn) och att tilltalsnamnet är i mitten, som mig, hehe.
 
Pojknamn:
1.William
2.Marcus
 
Flicknamn:
1.Melissa - Mitt nr 1
2.Sophie - Mickes nr 1
3.Elvira
 
Jag tror de är en liten rackarflicka i min mage och Micke ha ändrat sig igen och tror nu att de är en pojkrackare som han trodde i början! Många i våran omgivning tror att de är en flicka, haha ja de är spännande! Lite därför Micke ha ändrat sig också, man kan ju inte tro som alla andra ;).
 
Hääj dåå!
 
Busrackare! Ja, vad är du för nån, kille eller tjej?
 
 
 

25/12 - 2013

Hade en fantastisk julafton igår! Fick fina klappar också. Va först hos Emma och Martin för att fira Magnus födelsedag och fika massa gott! Sen passa på att byta julklappar innan jag och Micke drog vidare till min syster för själva julfirandet. Mamma va söt och hade tagit mitt uggleintresse till fullo! ;D
 
Kan jag ju bekänna att jag bra precis tog mig i klänningen jag beställde för inte allt för länge sen (samtidigt som jag hämtade ut babyboxen om ni minns?), haha! Micke va tvungen att hjälpa mig att få på den. Och ja, de va en befrielse att få ta av sig den då man kom hem! ;)
 
Plingade just till i min mobil som sa att vi gick in i vecka 31 idag! 9 veckor kvar till BF! 2 månader och 1 vecka kvar med andra ord eller 69 dagar, OMG OMG.
 
Hääj dåå!
 
 

20/12 - 2013

4 dagar kvar till självaste julafton!! Tiden bara rusar iväg. Sista julklappen är inhandlad (Y) och en sats med lussemjauisar är bakad, MUMS! De får räcka med skrivande för idag. Heheheh.
 
Hääj dåå!

19/12 - 2013

Ha ju glömt att säga att bebberummet är färdigmålat sen en tid tillbaka! Blev ganska nöjd iaf. Gick lös med schablonerna, hehe. Bara nå tavlor och hyllor som ska upp sen är allt klart där inne. Om 75 dagar är liten här, eller beräknad rättare sagt! Läskigt nästan. Sen få vi se om den kommer då, tidigare eller senare. Visste ni att de bara är 3% som föds på beräknad dag?! Först föderskor brukar vanligen gå över tiden, känner att jag platsar bra där. Men vi liker lite smått med tanken att våran plutt är en av dom 3% som kommer på beräknad dag, då är vi inte två längre utan tre om 75 dagar! De går som inte att beskriva känslan. 205 dagar av längtan ha passerat.
 
Hääj dåå! 
 
Bjuder på två halv kassa bilder. Ser bättre ut IRL, hoppas jag.
 

Före 
 
Efter

19/12 - 2013

Äntligen en lugn stund! Försov mig lite idag men hann med att se följetången jag följer som är våra bästa år (haha ja arbetslös på riktigt!), betala räkningar, en snabb promenad med hundarna så dom hann göra sina behov och sen packa in sig själv i bilen och rulla in till stan för att handla julklappar. Jag tycker jag är värd en klapp på huvet för jag for bara på dom butiker som va inplanerat att köpa julklappar på :). Och inget onödigt köpande på dom butikerna utöver de som skulle handlas heller! Dock har jag en klapp kvar att köpa men de löser sig! 
 
Sen när jag kom hem blev de en snabb och sen lunch och en till snabb promenad med hundarna innan jag drog till ica och handla. Där vare folk! Kaos va rätta ordet. Jag som är folkskygg va på fel ställe idag. Fast varningen började med att de va fullt på parkeringen. Men gav ett försök- big mistake big time! Folk glodde, typ som om man hade en kuse i näsan, springande vilda och otama barn, folk som va i vägen för jämnan, folk som trodde dom ägde butiken och långsamma tanter i kassakön.. Men jag kom hem med allt jag skulle och lugnet börja komma tillbaka. Och där efter hare varit full rulle fram tills nu och ska nu chilla! Hoppas på en lugnare dag imorgon :).
 
Hääj dåå!
 
Tagelarmbandet som är gjort av Frida! 
 
V.30

18/12 - 2013

Barnmorskebesök idag och allt såg ba fint ut som vanligt. Järnhalten ha gått upp så nu ha jag fått i uppdrag att skära ner på tabletterna till 2 per vecka istället för 1 per dag :). Sen ha jag gått upp samanlagt 9kg sen inskrivningen. Tycker inte de är så värst mkt ändå, visst de är hela 10 veckor kvar till BF så allt kan ju hända fram till dess ;). Aah juste gick ju in i vecka 30 idag också!
 
Beställde hem naturvetenskap b boken igår, vuxenpoäng! Det vill säga jag "kom in" på kursen! :D Börjar den 6:e januari, ojoj spännande! Sökte på tre stora boksidor för att jämnföra priser och de va faktiskt ganska många kronor som skillde, hehe ekonomiska Julia kommer fram ibland ^^.
 
Och imorgon äre betala räkningar som gäller och sen köpa dom sista julklapparna och handla mat :). Sen har/äger jag ju världens finaste armband nu. Beställde ett tagelarmband (tagel stulet av Klot ofc!) av Frida, så nu ha jag en bit av Klot - min bästa och finaste vän med mig hela tiden <3. 
 
Hääj dåå!

15/12 - 2013

Tredje advent och snön ha äntligen kommit tillbaka! Hoppas den få stanna. 9 dagar kvar till julafton och jag har 3 julklappar kvar att inhandla. Jag som brukar va ute i godtid (november) är inte de iår, hur fan gick de till? Haha nemen efter mkt snurr i mitt hamsterhjul så vet jag vad som ska inhandlas till dom som inte ha fått några än, skönt!
 
Igår typ strax efter inlägget drog jag och Micke med sällskap av Lotta, Ida och Anders på Forslundas julmarknad. Kul att va tillbaka. Sist jag va på julmarknaden va i 3:an ^^. Hittade ett UF företag som gjorde och sålde jaktgrejer, mkt trevliga va dom två som hade de så kunde inte låta bli att köpa Mickes julklapp där! :) Han ha som önskat sig jaktgrejer och sagt vad de heter men inte fan vet jag vad allting är och hur de ser ut? Men igår hittade jag den perfekta julklappen till han som sagt! Ha för mig att han ha visat en sån tidigare och sagt att han önskar sig en sån, och vad hitta jag?! ;D Aaah jag tror julklappen i år slår alla andra års julklappar han ha fått av mig ^^. 
 
Hääjdåå!
 

14/12 - 2013

Ha fått i uppdrag av Micke att baka fler lussemjauisar, dom måste ha blivit goda då?! ;D Sist jag bakade (samma år vi hade flyttat in) lussekatter brann köksmaskinen upp mitt i (tro de eller ej!) och fick fortsätta för hand, haha inte så lyckat kanske. Tur att den nya höll nu, annars hade jag blivit ledsen i ögat. 
 
Igår vare fredagen den 13:e men inte tyckte jag de, efter middagen ringde babyproffsen och sa att våran vagn va färdig monterad så de va bara att hämta den då de passa. Ivriga som vi är så for direkt och hämtade ut vrålåket! Kan inte sluta titta och klämma på den, i love it. Köpte till lite grejer också så som fårskinnsbädd, åkpåse, och lite annat smått och gott, tack älskling! <3 Bebben lär inte frysa i vagnen iaf! Nästan så att jag vill krypa ner där själv om jag hade rymts. Om knappt 3 månader eller 80 dagar för att va exakt är knatten här, helt sjuk på nå vis. Ha fortfarande inte fattat att jag faktiskt har ett barn i min mage. Det är svårt att sätta ord på känslan.
 
Hääj dåå!
 
Emmaljunga OFC! Liggdel + sittdel, bilbarnstol, adapter till vagnen så man kan klicka
fast bilbarnstolen på själva vagnen och slipper ha med sig liggdelen och slippa lyfta i och ur
barnet hela tiden - smart! 
 
 

12/12 - 2013

Ojoj nu blire tredje inlägget på tre dagar! Woohooo värsta grejen ju! Aja de jag ville få ut va iaf att de jag hade tänkt plugga vidare till måste jag lägga på hyllan ett tag efter att ha ringt och ställt lite frågor, bajskorv! Men men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge brukar de ju sägas. Men jag hinner iaf läsa upp naturvetenskapen utan större problem och panik nu och under graviditeten till och med :). Och sen några dagar efter BF men de klarar jag tyck jag! Annars ha jag ju pappan till h*n hemma dom obligatoriska 10 dagarna efter förlossningen så ;). Haha nemen jag borde grejja de även om de sög att jag måste vänta med själva utbildningen. Tur jag är "ung" så de är ingen jättekatastrof att vänta även om jag tycker de är jätte tråkigt och jobbigt.. Har inget som heter tålamod ;).
 
Ut med dogsen för att rensa lite arghet innan jag drar på mig bagarmössan!
 
Hääj dåå!
 
 

11/12 - 2013

Älskar att va gravid asså, om man bortser från illamåendet i början, foglossningarna, klumpigheten, vaknar varje gång man ska vända sig i sängen, rymms inte i alla kläder osv ;). Men att få hämta ut gratisboxar till lill*n är ju älskvärt! Gratis är förjävla gott!! Hämtade ut ett nyss på apoteket (kronans) här i vännäs och har en kvar att hämta ut i stan på apoteket asså "apoteks apoteket" :). Blir kankse en vända dit imorgon, hehe. Nemen man behöver bara registrera sig på dessa sidor som har gratis boxar och sen äre bara att pallra sig dit och hämtar ut de :). Ibland måste man skriva ut registreringsmejlet och visa upp, men de är inte så jobbigt? Har en från babyproffsen också sen tidgare, gratis är gott! ;D Ha en på BB som väntar också men de får man då rackaren kommer ut ;). Och vad som är i boxarna är bra att ha grejer, typ en som ett litet startpaket, olika saker i vardera box :).
 
Nu är jag hemmafru som har många bollar i luften samtidigt! Bakar lussemjau (lussekatter) och medans dom jäste passade jag på att dra på Ica och köpte de sista inför middagen och hämtade ut babyboxen ;). Ska försöka hinna städa lite på nästa jäsningsprocess. Och imorgon hade jag tänkt baka pepparkakor, hihih! Och inte vilka som helst, heelerpepparkakor ;D. Kankse lyxar till de med lite glitter också på dom (Y). Kankse städa lite också sen kanske dra in till stan?
 
Hääj dåå!
 
 

10/12 - 2013

Måste bara få säga att kravbananer är så mkt godare än icke kravmärkta!
 
Minns ni att jag hade ringt en studievägledare för några inlägg sen? Att efter stockholmsvisiten skulle jag dit och prata? Aah de va iaf idag! Kan ju också säga att jag börja vandra till Lilja 1h före bokad tid, haha! Tur man ha koll? Vilken tur att jag kollade mejlen ("bekräftelsemejl") igen innan jag fortsatte vandra. Pinsamt att komma en timme tidigare liksom.. Ides inte gå hem igen så passade på att hämta ut ett paket och sen vandra vidare till poppins då dom ha så fruktansvärt mkt saker att titta på och sen en snabbvisit på bibblan bara för att fördriva tid. Aaa juste tillbaka till studievägledargrejset. Fick lite info och skriva på lite ansökningspapper till att läsa kursen på distans och skulle få svar om jag "kom in" inom ett par dagar via mejl, taggad brud! Juste jag ska läsa upp Naturvetenskap b eller 2 som de heter nu, för att kunna läsa till de jag ha tänkt bli! Och de vad de är, hade jag tänkt hålla lite hemligt än, mohahah.
 
Hääj dåå!
 
Mummaligen!
 
 
   

9/12 - 2013

Kan ju säga att hotellvistelse är nice, men de är som det gamla och berömda ordspråket säger "Borta bra men hemma bäst!". Vi va hemma kring strax efter 9 så de va inte så väldigt farligt iaf! De bästa va nog att få sova i sin egna säng igen! Och sen då man klev upp få duscha i sin egna dusch (Y) <3.
 
Bamsemannen fick excellent dock utan ck då domaren va snål med de, eller så kanske domaren inte tyckte han skulle ha de helt enkelt, men många (nära och kära inom utställningsvärlden) tyckte han skulle ha de. Men vi blev placerade som 4:a i unghundklassen av 7 st så vi är nöjda! Och även där tyckte folk att han skulle placerat sig lite bättre då Bamse är läcker och rastypisk, men de är domaren som bestämmer så, men jag är bara nöjd att vi placerade oss i klassen! :) En toppen helg!
 
Senare i eftermiddag blire föräldraträff och de känns lite taggande, trevligt att träffa andra blivande föräldrar en gång i veckan ett par gånger som är i ungefär samma vecka som än sig liksom :). Nu ska jag göra lite nytta.
 
Hääj dåå!
 

7/12 - 2013

I söndags vare första advent som sagt, vilket innebär för mig att det är första och typ enda gången på året jag ställer mig framför strykbrädan frivilligt - det vill säga julgardinerna åker upp! Samt adventljusstakarna och tomtarna dammas fram och ställs fram :). Men granen få vänta ett tag till. 

Just i skrivande stund ligger jag i en hotellsäng i huvudstaden! Den årliga stockholmsutställningen dag 1 är över och de va Pocken som ställdes. Dagen kanninte sluta sämre. Den började med en brak hotellfrukost (mums!!) och sen bar de av mot mässan. För att göra texten kort så vann han klassen med excellent och ck, bästa hane och sen BIR! :D Samt en ny titel - svensk vinnare 2013. Nu taggar vi om inför dag 2 imorgon med Bamse :). Dagen börja med en brak frukost även då och jag taggar redan inför den! ;D

Hääj dåå!

Som fyrbenta diggar hotellvistelse! Bamse tycker hissåkandet är de bästa med det här med att bo på hotell! 


Rockys skörd idag, en mkt trött och kanske lite stolt hund!

RSS 2.0