30/9 - 2012

Pila Trö "Tröjjan"
Född: 2008
E: Lome Kongen
U: Pila Faks
 
Guli Pirat "Piraten" eller "Gullig"
Född: 2004
E: Elding
U: Månpila
 
Hajabusa "Haja"
Född: 2008
E: Järvsöfaks
U: Lomis
 
Lome Prins "Prinsen"
Född: 2009
E: Lome Elden
U: Nordli Grynet
 
Ivan Express "Ivan", "Äään Ivan" eller "Ivan E"
Född: 2004
E: Express Lavec
U: Bivana Tex
 
Mer kommer inomkort :)

30/9 - 2012

Finns bara tre ord som cirkulerar i mitt huvud - fyfan vad tråkigt.


27/9 - 2012

Urkas vad tråkigt väder de va idag asså! Va som en dränktkatt, blöt igenom kläderna efter att ha släppt ut hästarna imorse. Även om vi är två st på morgon så hann man bli äckligt blöt. Men tur man ha världens bästa jobb även om de spöregnar :). Hade jag inte haft de jobb jag har så hade jag nog tyckt väldigt mkt synd om mig själv.. :P Blev en innefixar dag idag vilket innebar, städat selkammaren, fikarummet, tävlingsrummet, tvättat två sulkysar och packat inför banjobb med 4 st imorgon :). Hade stallet för mig själv efter lunch och fick en ridning då de sluta regna, skönt! Älska att rida ute i skogen med långa tyglar och ba gilla läget. Tror att hästarna också tycker om de!

Men nu ska jag bege mig ut med min svarta guldklimp med cykel då han är något taggad på att hitta på nått kulit.

Hääj dåå!


26/9 - 2012

Nyss hemkommen från kvällens bravader på umåker :). Mats vann med Fakse, blev faktiskt döttlopp mellan han och Krister som körde en rackare vid namn Miljonär. Inte ofta döttlopp förekommer! Lotta och jag blev sist, men vi höll oss i trav och höll även tiden! :) Som alla andra också gjorde :p, men jag är ändå nöjd då vi kom över mål levandes! ^^ Satt även fast då jag va på innerspår och hade en häst framför som börja sacka lite, och en bakom och en på sidan så hade som ingen möjlighet att ta mig loss. Hade de vait en annan kusk så hade den säkert lyckas ta sig loss då dom kan det där en aning mer än mig. Träning ger färdighet ha jag hört. Fick ju faktiskt köra en blivande kanonhäst så ska inte klaga!

Nu ska jag försöka sova då jobbet väntar på mig imorgon.

Hääj dåå!


25/9 - 2012

Listan för unghästserien ha kommit och jag ska köra Lotta medans Mats kör Fakse :). Vilket spår tror ni att jag fick? Jo spår 1, why, why, WHY?! Fast iofs äre typ de lättaste spåret men iaf, hade ju tänkt ligga efter Mats så skulle jag slippa ha koll på klockan (2.00 min tempo), oj oj hur ska detta gå? Hoppas vi tar oss över mål i trav och i rätt tempo! :)

De återstår att se.

Hääj dåå!


24/9 - 2012

Vi ha fått lampfötter + skärmar av Lotta :). Ha sysselsatt mig med att målat fötterna svarta i två dar, och om man få skryta lite så ser de ut som om dom alltid ha varit svarta (A). Inte för att jag är nån mästermålare men iaf. Ha nu placerat ut några st i fönstren och oj så muuuuusit de blev! Nu ser de faktiskt ut som att nån bor i huset, hehe. Ska bara idas fara och köpa lila sprayfärg och spraymåla två st lampskärmar i lila så dom passa ännu bättre in i de lila vardagsrummet ;D.

Men nu ska jag fara in i läsvärlden då jag ha en alldeles egen lampa med svartmålad lampfot och en gullig skärm på mitt nattduksbord (Y).

Hääj dåå!


24/9 - 2012

Dunex "Dune"
Född: 2007
E: Järvsöfaks
U: Dundra R.B
 
Mys Elden "Mumse"
Född: 2006
E: Lome Elden
U: Finnbo Berit
 
Källsjölurven "Lurven" eller "Larven"
Född: 2008
E: Åkre Lurifax
U: Flamsäkra
 
Brutus
Född: 2008
E: H.G Balder
U: Nordli Grynet
 
Eldturi "Klot"
Född: 2009
E: Järvsöviking
U: Hurtig Turi
 
Fler bilder på hästarna som finns på jobbet och snabb fakta kommer inom kort :).
 
Hääj dåå!
 

23/9 - 2012

Sådär ja, blev av med rubbet! :D Snäll som jag är gick jag med på en prutning, men huvudsaken va att jag skulle bli av med grejerna och de blev jag! :) HAPPYFACE. Blir poppins imorgon eller på tisdag då de är bärplockning som är på kartan nu som sen ska kokas sylt av :D. Mummaligen asså.

Hääj dåå!


23/9 - 2012

De är en som ska komma och kolla på katträdet vid 2 och jag hoppas hon vill köpa de så jag bli av med de :). Ska även försöka sälja resten av grejerna till henne för en billig slant, får se om jag lyckas ;). Vore inte helt fel att bli av med de faktiskt. Och om jag lyckas bär de av till poppins och köpa fler muggar tror jag :D. HAha kan icket spara pääning märker jag, hehe. Men tills den människan dyker upp ska jag måla lite lampfötter! Så seeeeeeeyyyyyyyaaaaaaaaaa!
 
Hääj dåå!
 

22/9 - 2012

Inte den bästa och rättvisaste bilden, men vilken ren (nooooot) hund jag har lyckas få äga ikväll! :)


21/9 - 2012

Personligt
Namn: Julia Bergström
Piercingar: Näsa, tunga och navel
Tatueringar: Seahorse och en text i nacken och en tredje är på gång så småningom!
Längd: 166,5 cm, den halva cm är viktig!
Skostorlek: 37
Hårfärg: Brun
Är du kär i någon: Yyäääss
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nope!
Tänker du på att ta självmord: Inte de heller!
Vilket shampo använder du: Om jag kom ihåg de skulle jag ha talat om de
Vilken parfym använder du: Olika, men de varierar mellan DKNY grön äpple och nån vaniljparfym
Vad är du rädd för: Mörker om jag är själv och äckliga småkryp som gillar att va i närheten av hästar och stall!
Gillar du att tvätta: Me lööööv it!
Gillar du berg-och-dalbana: Inte före men efter åkturen gilla jag de!

Senaste
Film du hyrde: Minns inte
Film du köpte: Twilight breaking dawn part 1, typ
Låten du lyssnade på: Nån som spelades på radion
Personen du prata med: Min andra halva - Micke
Tv program du tittade på: Simpsons
Personen du tänkte på: Syster typ!
Personen du fick mail av: Reklambajs
Personen du fick brev av: Antiskallhalsbandet, fast de va ett paket då jag tänker efter..
Personen du fick sms av: Bäääbis! (Micke för den som inte fatta de)
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Haha ja de va många år sen!

Annat
Vad har du gjort idag: Jobbat och slitit
Var det kul: Ooojjjaaaa!
Hur tidigt går du upp: 06:30
Gillar du att slåss: Varje dag
Vad ska du göra idag: resterande timmar av denna dag - sova LIKE A BABY, woooork tomorrow!
Är du seriös: Varje dag
Vad är du allergisk mot: Falska människor

Just nu
Var har du ont: Handlederna
Var är du just nu: In my fucking bed
Smsar du just nu: Näääää
Har du ätit nyligen: Yäääs och de va godis!

Antal
Gånger du varit kär: 1 gång och är fortfarande de! Men gäller de utöver tvåbenta så äre ett antal ggr till dom fyrbenta vännerna
Gånger ditt hjärta brustit: Ett par gånger
Hjärtan brustit pågrund av dig: finns säkert och isåfall ber jag om ursäkt!
Gånger ditt namn varit med i tidningen: En gång vad jag vet!
Ärr du har på kroppen: Många, pga av dessa jävlasatans myggbett................


20/9 - 2012

Hade lovat/ intalat mig själv att inte handla mer, men de varade inte länge.. Är ledig idag och tanken va att fara till garaget till pappiiieee men bilen ha fått punka.. Så då blev de en sväng till fots till "centrum" i vännäs och kika lite i affärerna. Ha bott här i två år och inte varit inne i alla affärer :p. Men iaf så kom jag hem med fyra kaffekoppar och en tekopp med Marilyn Monroe som även va den sista tekoppen men kunde inte låta bli att köpa den iaf :). Såg sen då jag gick att de fanns två koppar i fönstret.. Ska testa att lura dit Micke och be han fråga om de går att köpa en till (A). Sen blev de ett par leggings, mjukiströja + byxor till både mig och Micke :). Ojoj, dyrt blev de men tjäna nog in de istället för att ha köpt allt i stan :).

Igår skicka jag tillbaka eländet till halsband och de blev en jävla röra i huverna på personalen på ica så dom va tvugna att ta dit chefen som skulle hjälpa till med mitt ärende, haha! Efter ett bra tag så klistra dom äntligen på frimärken och la de i postensäcken, tack! Ska nog inte ha samma jacka och mössa nästa gång jag går dit så dom känner igen mig..

Hääj dåå!


18/9 - 2012

Ha nyss anmält Bamsus till leonbergerspecialen i sundvall i oktober! :) Något taggad matte, oja! 
 
 

18/9 - 2012

Passande halsband till Rockypocken! <3


17/9 - 2012

Nu va alla räkningar betalda för denna månad. Och inte blev de mkt pengar kvar.. Kostar att va på topp ha jag märkt. Men likförbannat råka jag köpa en ny iphone, hehe (A). Och köpte rubbet till den, försäkring i ett år, superduperskal och skärmskydd. Samt bytt abonemang, men ha samma nummer kvar :D. Nu äre färdigköpt grejer för denna månad för fru Julia, tror jag, haha! 
 
Ha äntligen fått svar från antiskalltjofräset nu och dom ursäktar så mkt för att dom inte ha svarat på mejlen jag ha skickat pga av att deras mejlservice ha varit nere. Men skriv de på hemsidan då, så man vet varför, IDIOTER! Bli att skicka tillbaka eleändet iaf. Nästan 800 kr för en sak som inte "biter" på min hund är dåliga grejor.
 
Hääj dåå!

16/9 - 2012

Hahahahah lyckades backa ner i ett dike då jag skulle till garaget till pappiiieee. PINSAMT! Men fick iaf hjälp upp av fyra snälla och unga motorcyklister. Lyckades förståss hitta den brantaste biten av diket att backa ner i. Tack snälla! Men jag måste ha gett dom något att prata och skartta om sen. Bad en av dom att köra bilen och jag hjälpte till med att knuffa. Jag mena de ser ut som om jag ha bott i bilen, skitig na jävulst, skräp fulla bilen, tomma godispåsar, snusdosor, drickesflaskor, puckoflaskor osv osv. Lukta äckelpäckel av hästskit, blöthund, hästlukt och allt där imellan. Hahaha, men som sagt dom fick sig nått att prata och skratta om iaf ^^.
 
Jag kan köra häst, men uppenbaligen inte backa bil. Sa de till en av dom och han höll på att skratta ihjäl sig och kontra med att han inte kunde köra häst men kunde köra bil, haha tack för den du! :P Nemen tack snälla igen! Vet inte hur många ggr jag sa tack så mkt, och inget hade jag att ge dom som tack för hjälpen förutom tomma godispåsar, kändes lite epit att ge de.. Så från och med nu ska jag ha en sparbössa i bilen: - Vid dikes körning - tack för hjälpen pengar!
 
Men åååjjdddååånnn är färdig rubbad och vaxad så nu äre bara "pappa saker" kvar :D.
 
Hääjdåå!

16/9 - 2012

Håller på att städa huset frö fulla muggar. Började vid strax efetr 9 och är långt ifrån klar..! Fyfan vad vi ha lyckas grisa ner asså, helt sjukt. Ursch, fy och blää. Städerskan ha varit på lata sidan så jag få skylla mig själv en aning ^^. Men oj oj vad fint de hab livit på de lilla jag ha hunnit göra än så länge :).
 
Bli ev en sväng till garaget då jag är klar med städningen och fortsätta och puttsa på åååjjjdddåååånnn. Va där igår och under de solblekta vita fläckarna så finns de faktiskt rödfärg! Och oj vad fin hon blev de jag hann göra igår! Kommer lätt ha vännäs snyggaste bil då hon väl är klar och besiktad! :D
 
Bäst att jag sätter igång med städningen igen så jag hinner förbi röda faran!
 
Hääj dåå!
 
 

14/9 - 2012

Självklart ha jag inte fått något svar från dom inkometenta jävlarna på antiskalltjofräset! Är så arg så jag kokar. Så ha tvingat Micke att ringa
Jävlarna på måndag då jag knappt kan tänka tanken på att ringa dom själv utan att bli så upprörd att jag nästan blöder näsblod. Han sa att han skulle kirra biffen åt mig, tack älskling! <3 Nefyfan för sånna som inte har nån bra kundservice. Sånna borde brännas på bål. Vad gör dom på dagarna om dom inte svarar på enkla kundfrågor? Semester? Nuppar? Pillar navelludd? Aah, en sak är iaf säker, dom sköter inte sitt fucking jobb! Åååååh finns inte ord på hur arg jag är. 

13/9 - 2012

Är så arg och frustrerad på antiskallspecialisten just nu så jag håller på att koka. Får en vara som inte ha en svenska instruktionsbok, okej fine de kan jag leva med, då dom säkert ha "importerat" varan. Men man kan iaf nämna att de ej följer med på svenska enligt mig. Men men. Sen så mejlar jag dom samma dag som paketet kom (förra veckan, torsdag) och frågar vad jag ska göra då de ej funkar, fick ett luddigt svar om vad mitt ordernummer är och svarar direkt vad de är för siffror. Ha fortfarande inte fått svar på de eller svar på min fråga - vad ska jag göra.
 
Nu ha jag skrivet ett till mejl om att vilja returnera varan och mer detaljerat mejl få man leta efter. Få jag inte ett svar inom morgondagens slut ska jag ringa och skälla ut dom efter noter och fråga vad dom inkompitenta jävlarna göra på dagarna, för att svara på mejl eller hjälpa kunder gör dom verkligen inte. OJOJ vad arg jag kommer va, kommer nog ge dom mardrömmar för evigt. För hur jävla svårt och hur lång tid ska de ta att svara på ett mejl om vad jag ska göra efter att ha fått ordernummret dom bad om? Över en vecka tydligen, vilka inkomitenta jävlar de finns asså. NNNEEEEFFFYYYYYYFFFAAAAN.
 
 

12/9 - 2012

Man kunde ha vaknat på ett annat och skönare sett i morse.. Typ nyss hemkommen efter att ha hjälp Mats på provloppen ikväll :). Kom hem till en trötter sambo och glada och galna hundar ^^. Rocky verka ha hittat formen igen då jag välkommnades med vinkning! Asså att han står på bakbenen och fäktar/vevar med frambenen. Haha ha velat lära han det dä hur länge som helst men utan resultat. Blev som överaskad då jag såg detta och sa "vinka" och han vinkade på glatt! Han ha äntligen lärt sig vinka :D, meee vvvveeeerrry happy! Måste bara komma på nå mer trick , de är så roligt då han är så lätt lärd och jag tror han tycker de är minst lika roligt som jag! Annars hade han nog gett upp efter hälften av alla trick han kan, . Kan ha haft för mkt fritid.. ;) Nu kolla fejjan som jag inte ha gjort på heeeela långa dagen, omg omg asså! Hääj dåå!

11/9 - 2012

Rocky ha typ blivit förkyld :(.. Stackars liten! Och är man sjuk få man ligga och mysa och se tv i soffan med matte ;]. Känns lite fjollit att han få lov att ha täcke på sig ute och den häftiga (eller kanske inte) döskalle tröjan inne. Men så gåre om barnet sitt fryser (gör han säkert inte) på promenaderna även om de inte är så kallt ute än och är sjuk, hihih. Även om han är lika hypergalen som vanligt så är han ändå inte riktigt i form, så jag hoppas på att påklädnaden hjälper till att göra han frisk <3.
 
Magen kurrar så de är väl dags att dra på sig förklädet och börja koka ihop nått ätbart.
 
Hääj dåå!
 
 

10/9 - 2012

Idag styrde Mats kosan mot solänget med 4 pållar! Lurven, Dunex, Brunen och Tröjan. Fick värme den bruna busen, Brunen och han är som lite speciell. Gick ba fin fint i bakvarv, låg på fint osv, men i rätvarv hann vi väl köra typ 700 m innan Brunen ångrade sig och tvärstanna och skämde ut mig.. Men, vi kom oss av banan efter många om och men.
 
Lurven kördes i lopp 1 av Ove och fick sig en 5:e placering, kusk, tränare och ägare va nöjda! :) Lopp 6 vare Dunexs och Brunens tur och Ove körde Brunen då han är som king på att få fart på hästar. Men han körde av banan (strök han) då han inte fick han till en provstart och inte ens ville volta trots ledhjälp av mig, jävla häst asså! Han kan springa och har kapacitet MEN vill inte. Men Dunex vann iaf de loppet! :D Fick ägarens hederpris - presentkort på coop 300 kr, man tackar man tackar! Och sist ut va Tröjan, mötte kanonhästar men lyckades bli 6:a :). Hon är även till salu! Ändå en super tävlingsdag utöver Brunens påhitt :P.
 
Hääj dåå!
 

8/9 - 2012

Jobbat idag så är nyss hemkommen! :) Cheferna for till skellefteå med Mys Elden och Guli Pirat och Mummse vann sitt lopp! :D Då blire kalas med glasstårta i veckan hörde jag de rycktades om ;D. Piraten springer kring 6 och vi hoppas på att Piraten pinnar på till en seger han med! Fick en bonus av dom idag innan dom for för att jag ha jobbat så mkt enligt dom. Ett svart finn tack tävlingstäcke med lila kant, svart snobbmössa med lila kant och en två färgad förbygel svart och lila! :D Tack så hemskt mkt! Ha man inte världens bästa jobb och bästaste cheferna? Då Klot bli frisk och ska debutera ska hon få låna dom sakerna av mig om hon kan ha dom, hihi :].
 
De röda på den första är lila
 
De blåa är svart och de vita är lila
De blåa är lila
 
 
 
 
 
 
 

7/9 - 2012

Ha klickat hem ett antiskallhalsband åt Rockymååån för att få bukt på Rockys skällningar. Och fick hem den idag och lika sprallig som ett barn på julafton öppna jag instruktionsboken för att förstå mig på manicken. Tror ni de
fanns svenska? Självklart inte. WTF! Värdelös på engelska och speciellt på "teknisk" engelska. Ha köpt nått för nästan 800 kr och så finns de inte en instruktionsbok på svenska. Ne en mkt missnöjd Julia.......................

6/9 - 2012

Nu jävlar ska jag allt få Rocky sluta skälla, mohahha! Dyrt vart de men förhoppningsvis äre värt priset! Om de inte gör de blir jag ledsen i ögat på riktigt kääääään ja lova. Hur som haver borde the thing komma med posten typ imorgon, kan knappt bärga mig med att testa den.
 
Ha nyss lagt ut Miises "stora" saker på blocket. Så äre nån som är ute efter ett kattträd, kattlåda, kattmatsförvaring/burk, skål eller kanske bara nån grej av dessa, kan ju lämna en kommentar, ringa, smsa eller mejla :). 
 
Tjingeling!
 
 

5/9 - 2012

Idag ha vi skurat stallet (görs en gång per år, innan hästarna flyttar in för hösten), ojoj vad fint de blev! Som ett nytt stall. Då de va min tur att spola boxar så flög jag nästan bakåt pga de jävla trycket i sprutan, haha! Nemen fyfan vilket tryck de va på den må jag säga! Men jag kan lova er att de blev för jävla rent :). Imorgon blire att hänga tillbaka alla grejer och spåna. Sen skulle cheferna städa inne medans jag ska rida några fyrbenta vänner och städa alla rum vi ha stuvat in alla lösa ting ^^. Nu kommer de bli ännu roligare att fara till jobbet! (Y)
 
Väl hemma ha jag rivit ut stallgarderoben från stallwalkinen och fixat och donat där så nu är den fit for fight. Men nu ska jag ta mig en dusch, siiiiiiiiiiiiiii jjjjjjjaaaaaaaahhhhhhh!
 
 
 
 

4/ 9 - 2012

Bilder sen Högbo :).


Fredag:
Bedömning i hanklassen, 1:a med hp.
 
Fredag:
Slutade som BIR! :D
 
Lördag:
Bedömning i hanklassen, 1:a med HP.
 
Lördag:
BIR igen! :D
 
Söndag:
Bedömning i hanklassen, 2:a med hp :). Elvis tog BIR:et denna dag :)
 
Fredag och lördag:
2:a bästa hane med cert! :)
Söndag: (bilden)
1:a bästa hane med cert och sen BIR! :D
3 cert, det vill säga 10:e raka cert nu! OMG OMG!
 
 

4/9 - 2012

Blev boden med 2 hästar idag, Mo (såg för jävla fin ut men blev tyvärr sist över mål) och Junifaksen (blev 5:a). Klotet som skulle debutera idag hade tyvärr feber både igår och idag :(. Så hon fick stanna hemma. Då hon stannade hemma blev de så att Mats for själv och jag stannade hemma i stallet :). Skönt att slippa åka till boden faktiskt ^^. Rasmus va hemma från dagis idag så jag fick köra två-åringarna medans Annika tog hand om han och dom fyrbenta vännerna va så snälla så med andra ord gick de bara fint! En av dom är till salu och är jääävligt sugen, men priset är en aning högt för min plånbok och smak.. Men jag vill ha han! Han travar så lätt och enkelt redan nu och de kan nog inte bli sämre med mer "avancerad" träning, tid osv! Ne ska fan försöka få ner han lite i pris så man kan köpa han :).
 
Hääj dåå!

2/9 - 2012

På väg hem från tredagars utställningen i gävle med fin fina resultat! :) Ställde båda hundarna själv faktiskt, så lite stolt är jag, hihi. Fast idag ställde Emma Rocky då leonberger och heeler krocka och kände att de va "viktigare" att jag ställde Bamse än Rocky :).  
 
Fredag: Rocky andra bästa hane med cert (8:onde raka) Bamse BIR valp! :) Fick en chock då domaren sa att jag och Bamse va placerad som 1:a i klassen! Till och med dom som vi känner som kollade på såg min "chockhet", haha! 
 
Lördag: Rocky andra bästa hane igen med cert (9:onde raka ;)) och Bamse BIR valp igen! :) 
 
Idag: Rocky BIR and waaaaaaait for it............. 10:onde raka cert! Bamse andra bästa hane efter kullbrodern Elvis som blev BIR valp idag då! :) 
 
Vilken fucking asum helg asså!! Massa rosetter med hem, me like a LOT :D.

RSS 2.0