15/3 - 2016

Underbart väder idag ju! Älskar sånna här dagar. Våren och hösten är mina favoritårstider! Lämnade William på dagis och sen gick jag och F hem och hämta Bamse och tog en lång prommis! Rocky fick sig en lagom tur och imorgon äre tvärtom. Hann till och med ta en kopp kaffe på bron innan F vakna (Y). Tar ju emot att städa och tvätta och så då det är så fint väder ute men de måste städas.. Men när jag ha hämtat W på dagis blire att fika ute, tror han kommer digga de! :) Så vi båda två får D-vitamin på oss och sen älskar han att va ute så det blir nog perfa det sdär.
 
Skötpaketet är ju asum! Riktigt nöjd med de. 
 
Hooj! 

14/3 - 2016

Skötbäddpaketet va ju hur fint som helst! Lapparna satt ju kvar till och med. Så de verka inte vara använt mkt :). Fick mig dessutom en redig promenad i slasken (Y). Nemen jag är nöjd med detta! Jag betalade 400kr för skötbädd, en kroklist, tre korgar och en förvaringshängare. Bara skötbädden kosta 350kr ny, så ja paketet va ett riktigt fynd! 

Massa saker som skall göras imorgon så bäst man dejtar John Blund så man orkar med allt som skall göras :).

Hooj! 

(Y)


13/3 - 2016

Hahaha, jag är ju rolig jag. Hade ju som sagt hittat den perfekta skötbädden, men idag då jag va och surfa lite på köp och sälj sajter så hitta jag ett perfektsett med en skötbädd + massa förvaringstillbehör för billigare peng än den perfekta skötbädden. Och förvaringsgrejer ha man aldrig för mkt av då de gäller babyvård. Så efter jag hade bollat lite med ekonomiansvariga här hemma (Micke) så kom vi överens om att köpa detta paket istället :). Även om den här bädden inte är den så kallade perfekta som jag nämnde i tidigare inlägg, så tar ändå paketet första plats. Och den fanns ju här i vännäs till och med! Imorgon efter middagen blire att röra på fläsket och köpa de.
 
Den där klockan jag vill köpa blir mer och mer bara en dröm.. :P Haha! Nemen jag håller faktiskt på att sälja saker för fullt på dessa köp och sälj sajter och de går ganska bra att få sålt saker, och de är ju skojit att få in lite på sakerna som annars bara ligger och samlar damm..! :) Nästan roligare att sälja än att köpa, men bara NÄSTAN! ;)
 
Hooj!

11/3 - 2016

Nu ska ni få höra. Jag har sen William låg och gräddades i magen velat ha en såndär skötbädd. Men de slutade med att vi aldrig köpte nån. Funka ju bra med filtar och sen glömdes de bort typ och som sagt de funka ju fint med filtar också. Nu när de va Filips tur i gräddningen ville jag återigen ha de och ha som haft koll i affärer och på nätet lite smått, men man är ju som småsnål ändå ibland faktiskt. De följde med en enkel och platt/utan kanter till skötbordet vi har här nere, och den duger ju ändå, de är ju en skötbädd trots allt. Men ha ändå velat ha en såndär "typisk" skötbädd med kanter ändå. Ha som inte hittat nån som känns bra eller faller mig i smaken riktigt även om de finns många riktigt fina. 

Min värsta fiende som jag kallar de, shoppingberoende heter på riktigt, ha satt hjulen i rullning ännu en gång. Nu ha jag hittat the one då de gäller skötbädd asså! Jag bara MÅSTE ha denna! Förstås äre den dyraste av alla jag ha kollat på, men det är den som gäller liksom. Ska fan klicka hem den de första jag gör imorgon typ. Och då beroendet liks va igång så blire även tre fina poster med elefanter på till Filips rum :). Hihi.

Hooj! 

Förlossningsberättelse Filip

Allt började egentligen redan under juldagen/juldagsmorgonen med liiite blod i trosan. Va ändå lite osäker så la i ett trosskydd för att kunna avgöra på nästa toabesök om de va blod. Men de va inget vid nästa besök. Vi for in till stan och fika hos svärmora Lotta som sen blev till middag. Under fikat fick jag i vanlig ordning sammandragningar utan ondhet. Vi lämnade W hos Lotta medans hon lagade middag och vi for och handlade frukost och sånt på ica kronoparken. Började få molande ont i nedre delen av magen då vi gick, blev nästan jobbigt ont faktiskt. Stånkade och stönade och hade mig då jag gick. Inte så högt i butiken men ute på parkeringen, men tänkte att de ba va förvärkar. Under middagen hade jag fortfarande lite ont. Vi for hem efter att vi hade ätit färdigt och i bilen kom tanken "tänk om det är dags för bäbis att komma" smygandes.
 
Väl hemma började de göra lite mer ont fast på ett annat sätt. Trosskyddet jag hade haft hade jag slängt innan vi for till stan och vid detta toabesök vare lite mer rött i trosan, så då vare ju blod som hade kommit for de en tanke genom mig. Sa till Micke om mina misstankar då blod kan ju va ett tecken på att nått är på gång. Där vid 20.00 la vi oss i sängen för att se Dexter i vanlig ordning. Började få ont i intervaller nu istället för en molande värk hela tiden. Frågade Micke om jag skulle testa ta två alvedon för att se om de lindra och för att se om de va riktiga värkar eller bara förvärkar. Barnmorskan hade sagt på senaste besöket att jag skulle ta två alvedon innan jag skulle lägga mig för att kunna sova då jag knappt kunde sova pga alla förvärkar jag hade på nätterna. För äre "bara" förvärkar försvinner ju värken medans äre ett värkarbete på gång så är ju två alvedon förklent, de säger ju sig självt liksom. Micke tyckte jag skulle göra vad som kändes bäst för mig och tjurig som man är så tog man inga. Gick på toa efter två avsnitt och då vare nytt/färsk blod som hade kommit i trosan och på papperet då jag torka mig. Sa till Micke att de va blod nu så de måste ha varit de imorse också. Sen började värkarna komma smygandes på riktigt. Efter ett till avsnitt av Dexter så va värkarna 3 minuter emellan på ett ungefär. Fullt hanterbara värkar men dom kändes. Ringde in till Förlossningen vid 23.20 och hon som svara va så tråkig och prata med. Men efter att vi pratat lite så bestämde vi att vi skulle komma in på en kontroll trots att värkarna va glesa enligt hon. Eftersom de gick fort med W så ville jag/vi in för en kontroll iaf. Micke ringde hit Magnus som barnvakt då W sov.
 
Cirkus 00.15 (nu är det alltså den 26:e) ringde vi på klockan på dörren till förlossningen och en hur trevlig barnmorska som helst kom och mötte oss. Som faktiskt sen fick förlösa oss. Vi gick till ett rum och CTG kopplades upp. Och vi stirrar på skärmen och ser att värkarna kommer men inte så täta längre. Efter ett tag, kanske en kvart så kommer barnmorskan in igen och säger att bäbis verka inte må bra då hjärtljuden sjönk och va låga, så vi vandrar till ett förlossningsrum för att få bättre koll på bäbisen. Ligger nu i sängen och då kommer värkarna mer ofta och gör lite ont och bäbis mår redan bättre. Blir även kollad och är öppen 4cm och vi kommer överrens om att jag skulle duscha lite som smärtlindring och under tiden skulle hon börja duka fram lite verktyg som behövs vid en förlossningen då de verka bli bäbis denna gång! Fick saft och vatten inne på toan och tiden med värkar i duschen springer förbi. Barnmorskan kikar in lite då och då för att se hur de går för oss och de går ba fint. Börjar behöva andas igenom värkarna men dom är fortfarande hanterbara så duschar på ett tag till. 
 
Efter sammanlagt cirkus 2h dusch (kl är nu ca 02.30) kommer barnmorskan in och tyckte att de va färdig duschat och en koll skulle göras, så tog på mig den berömda vita rocken och gick till sängen. Och där fick jag introducerad hur lustgasen (hanns inte med med W utan då fick jag den bara och fick själv komma ihåg från vad man läst när och hur den skulle användas) skulle användas och de tog ett par värkar innan jag fick kläm på den. Blir kollad igen och är fortfarande 4 cm öppen. BM säger att har de inte hänt nått på ca 2h så vill dom ta hål på hinnorna för att hjälpa de hela lite på traven. Sagt och gjort gjorde hon de efter att jag hade godkänt denna manöver vid 02.45. Hon sa också att värkarna kommer nu bli tätare och intensivare då vattnet är taget. Hon vill även ha mig på knä lutandes mot en sackosäck för att hjälpa bäbisen neråt. Och andas lustgas. De va grejer de! Antingen vare inte lustgas jag fick med W eller så vare för sent gånget i själva förlossningen för att den skulle verka då, då jag va full som en kastrull nu efter varje användning :P. Hur som haver hinner BM typ precis ut genom dörren innan värkarna kommer igång på riktigt och får flashbacks från Williams förlossning om hur gräsligt jävla ont det gjorde och vill ba dö av smärta nu.
 
De börja trycka neråt och göra gräsligt ont och sen kommer dom välkända tårarna då de gör för jävla ont. Micke masserar ländryggen vilket underlättar en heldel. BM kommer in igen efter en stund och ser mig gråta och säger att nu verka de va på gång (Näähäää säger du de?! Tänker jag ilsket.) Blir kollade igen och är nu 6cm öppen. Sackosäcken togs bort och jag blir frågad om jag kan ligga på sidan, men låg inte så allt för länge då även denna gång cp-ade sig mina höfter. Blir rullad till ryggläge/gynläge igen och därefter går allt fort. Är fullt öppen och får börja krysta rätt fort efter att jag hamnade i den positionen. Dock blåste jag ut luften istället för att hålla den inne och krysta ordentligt, vilket BM och Micke påpekade fleeeera gånger. (Men hur lätt äre?!) Men till slut efter att jag fick Mickes hand att hålla i så gick de lite bättre. Och mitt i allt detta blev jag helt tokig på CTG bandet på magen så börja slita i den i ilska och dom (en till BM hade kommit in) tog lös den, men dom satte tillbaka den lika snabbt igen då dom ville se då jag hade värkar och en extra koll på bäbisen. Efter ett par minuters krystande tappade jag kraft eller nått sånt i krystningarna, kanske till och med gav upp lite smått då de gjorde så fruktansvärt ont och jag ba gjorde fel kändes det som då dom sa åt mig hur jag skulle göra. Men vid detta tillfälle hade huvet på bäbis kommit ut, och ha fått detta berättat i efterhand - att dom hade tappat kontakten med bäbisen och huvet som va ute va blått. BM säger bestämt att jag måste ta i för bäbisen måste ut NU, men de gick ju inte så bra då jag fortsatte med att släppa ut luften. Så hon fick hjälpa till genom att stoppa in båda händerna där nere och hjälpte honom ut. 
 
10 minuters krystande (en aning kortare än med Ws 40min) och med lite hjälp som sagt kom en blå och tyst kletig sak ut kl 03.52. Jag hann precis se att de va en pojke, en blå sådan och väldigt tyst trots dom magiska millisekunderna hade passerat så man hann ju fundera galna saker även nu. Får även bekräftat av Micke att de va en pojke innan navelsträngen va klippt av BM och Micke och den andra BM stack snabbt iväg med honom. Tur Micke hann säga till mig lite snabbt att dom for iväg med han, annars hade de blivit lite halvjobbigt att ligga där brebent utan att veta vad som händer. Dom kom tillbaka rätt snabbt med honom inbäddad i ett täcke då han hade kvicknat till. Fick äntligen hålla i honom och kände att nu är familjen komplett! Mamma åt två prinsar <3. Samtidigt som jag håller i han så kollar BM hur wooohoon såg ut. Och efter ett tag kom den efterlängtade mackbrickan, med julmust till och med! :D
 
Hade "tur" denna gång och slapp sys där nere då jag inte sprack nått eller blev klippt. Så jag ha varit återställd där nere på en gång typ! Ha kunnat kissa, bajsa, gå normalt och sätta mig utan hinder, vilket känns ruggit skönt!
 
Men om man knyter ihop säcken så gick även denna förlossning fort. Vi blev inskrivna kl 00.37 och han va ute 03.52. Efter att dom tog vattnet va han ute på ca 45 min. Så då de väl satte igång på riktigt gick det fort. Inte för att skryta så verka jag va gjord för att här med att föda barn, men nu dröjer de ett tag innan nästa, om de blir nån till. 
 

3/3 - 2016

Micke påbörjade nyss den långa färden upp till kittelfjäll för den årliga firmafesten, så jag är gräsänka med två barn och två hundar fram tills söndagkväll :). Önska mig lycka till eller nått. Nemen de ska gå bra tyck jag! 

Imorgon efter alla måsten här hemma tar jag barnen under armen och rullar till stan för att lämna en overall jag ha sålt, och sen en dejt med mammsen! :) Vandra lite på stan osv. Som skönt att få komma hemifrån lite då man är ensam kan jag tycka. Jag hoppas att nattningen av William kommer gå bra då Micke bruka sköta den medans jag brukar ta tandborstningen och byta om till pyjamas och sen tar jag över Filip :). Men även de borde gå bra, annars få jag bara multitaska.. ;) Eller rättare sagt jag måste få de att funka :p. Haha! 

Men nu blire blöjbyte på F och sen ska huset städas då de inte städas av sig själv. Sen hoppas jag på att brevlådan är fylld med lite skojiga saker sen (Y).

Hooj!

3/3 - 2016

Har nämnt tidigare lite smått att jag ska spara till en klocka. Jag har nämligen hitta mina drömmars klocka! Inge mer fynda barnkläder, utöver sånt som faktiskt behövs så jag kan köpa denna klocka typ snart! Ha velat haft en bra och ordentlig klocka rätt länge, om inte minst sen jag började jobba på Ica. Men ha som inte huttat nån riktigt som faller mig i smaken. Men nu jäklar ha jag hittat the one som sagt. Vissa kan säkert tycka de kanske bli för mkt med den skarpa kontrasten på urtavlan och själva armbandet, men jag, jag ba älska den! Vad de är för nån får ni allt se då jag har den i mina ägor, mohahha.. ;D
 
Hooj!

2/3 - 2016

Nu är storlek 74 för Filip uppdaterad inför sommaren! :) Två hängselshorts, tre kortärmade bodysar och två kortärmade jumpsuitar/onepiecear från märket Newbie :). Man hitta mkt skojit på köp och sälj sajter asså! Samt fyllt på med jumpsuit/onepiece:ar i storlek 62, 68 och 74 också från Newbie. Märks de att jag gillar sånna där onsies? ;) Då William va i samma ålder diggade jag dom inte men nu avgudar jag dom! Finns ju såååå många fina! Samt enkelt med en sak att klä på dom här små liven. Vill ba ha och ha alla jag ser typ. Det är bla dom sakerna som dök ner i brevlådan förra veckan och även lite denna vecka också (A). Koftorna i det billiga paketet jag fynda som också ska komma är till dom lite kallare sommardagarna och tidig höst :). Många som är ute efter dom koftorna, så OM jag vill kan jag sälja dom i min tur och tjäna på de men nope! :D 
 
Men nu äre fyndat klart på ett tag som sagt. Undra hur länge jag kan hålla de denna gång? ;) Nemen jag vill ju kunna köpa klockan så snart som möjligt så nu blire att ligga hårt på pengarna som är kvar :). Önska mig lycka till eller nått tycker jag.
 
Hooj!

2/3 - 2016

William fyllde ju 2 år igår! Stooora killen nu. Han fick öppna paket på morgonen efter frukost och han verka supernöjd med paketen :). Sparade tre paket som öppnades efter middagen då pappan hade kommit hem. Hade sparat det största och de va nog den bästa av alla presenter han fick igår! En biltrailer i trä med några småbilar på flaket, lektes flitigt hela kvällen. Toppen! Blir att rensa bland leksakerna idag tro jag och ta bort sånt som han inte leker med längre :).

Hooj! 

RSS 2.0