29/4 - 2014

Jag och Wille ha varit på BVC idag, men denna gång handlade de mest om mig. Ett mammasamtal som de så fint heter. Först fick jag fylla i en blankett om hur jag ha mått sen lilleman ploppade ut. Den bedömdes efter poäng av Anna (BVC-människan) och fick 0-poäng, vilket betyder att jag inte har fått/haft tendens till att få en förlossningsdepression, som faktiskt är vanligt att kvnnor får. Så de känns ju super!
 
Blev inge väga eller mäta för William idag då BVC-tanten (inte för att hon är nån tant men) tycker han ha växt så bra hela tiden så varför skulle de inte va lika bra idag? :) En väldigt nöjd och belåten bäbis tycker hon att han är och jag kan inte mer än att tycka detsamma!
 
Sen han kom till världen tycker jag att livet ha blivit fulländat. Hur många säger inte de egentligen? :P Men de är sant! Kanske till och med blivit en aning bättre! Men samtidigt ska jag ska inte ljuga, de är ändå inte en dans på rosor att ha barn eller va gravid för den delen, som många målar upp tycker jag. Även om alla graviditer är olika till person till person, barn är självklart också olika och människor tycker olika om samma saker. Men de är fantastiskt att ha barn, de äre, även om de inte är lätt alla gånger. De är en stor omställning de äre, fast en fantastisk sådan trots allt jobbigt som kommer och går. Nu hade jag både en bra graviditet i överlag och William är en "snäll" bäbis, så äre ändå inte gröna ängar och frid och fröjd i skogen allt jämnt.
 
Hääj dåå!

26/4 - 2014

Saknar hästarna så kopiöst mkt nu vill jag lova. Nu när man ha kommit ut den största bäbisbubblan. 
 
Just nu räcker de inte med att bara titta på hästarna som finns en liten bit ifrån mig. Nu är abstinensen så pass stor att jag måste få dyka ner med näsan i pälsen och få sniffa in den ljuvliga doften utav häst! Ni vet, trycka ner näsan sådär mkt så att hela näsan blir platt av intryckningen. 
 
En gång ett hästfreak alltid ett hästfreak. Beroende är det rätta ordet. 
 
:*
 
 
 
 
 
 
 
 

24/4 - 2014

Från förbannad till löjligt glad.
 
Kommer till konsum i min egna lilla värld och styrandes på lilleman med en ikeapåse med pantburkar. Vid ingången ståre en tiggare och tiggde pengar, men hade jag inga lösa på mig (inte för att jag skulle ge han nått om jag mot förmodan hade haft på mig) och snäll som man är stannade man upp lite snabbt och sa de. Men han tog inte ett nej utan tiggde då efter mina pantburkar den jäveln! Men då sa jag att dom är mina och rusade in och tyckte att sådär gör man väl ändå inte? Nej är ett nej liksom. Gick ut snabbt för att hälla ut några slattar som va kvar i några flarror. Inte fick jag göra de i fred, utan då bad han mig att köpa en cola åt han. Sa då nej igen och han börja argumentera om de ena och de andra och känner att jag bli lite förbannad (tydligen räckte de inte med att vilja ha mina pengar och pantburkar utan ville ha en cola av mig också) då de va flera som gick ut och in men ändå valde mig som "offer" igen. Blir därefter förbannad och snäste att jag ska köpa mat åt mig själv! Tyst och paff blev han och jag stegade in. Väl på väg ut och hem sneglade jag lite diskret där han va och såg att han tittade åt ett annat håll då han såg att de va jag som kom ut, hehe! 
 
Va som fortfarande varm i kläderna då jag kom hem så tog Bamse på en promenad och precis då vi skulle vika in på gården igen vare en söt tant som ursäktade sig och tyckte att Bamse va så stor och fin! Och vad svarar man till sånt egentligen? Svarade iaf tack så mkt! Och väl på bron märker jag hur löjligt brett smile jag har. Tur att de finns sånna människor, hon vände min dag till så mkt bättre!
 
Hääj dåå!

23/4 - 2014

Ha varit på både mammasamtal/efterkontroll och bvc, skönt att de är på samma ställe! Mitt samtal gick iaf bara bra och jag älskar Iris! Hoppas vi får henne igen som barnmorska då de väl är dags för ett syskon för lilleman :). Det vill säga hoppas hon inte ha hunnit gå i pension innan dess. Och lilleman växer och fridas så de knakar, passerat 5kg sträcket nu! Jag själv ha pendlat med att gått upp och ner några 100gram dom senaste gångerna jag ha vägt mig där, men nu gåre lite mer neråt igen och de är 6kg kvar till inskrivningsvikten (Y).
 
Tidigare idag ringde de en från ett företag jag ha sökt jobb på, och de är inte roligt att behöva tacka nej till en interljuv då dom ha sett mig som intressant, men men. Jag ha ju världens bästa jobb just nu och kommer ha de minst 6 månader till iaf och jag formar de precis som jag vill (nästan), fast iofs är de lite halv jobbigt att den som är chef är så pass mkt yngre än mig.. ;)
 
Hääj dåå!

18/4 - 2014

Blev inge trav ikväll för mig och lilleman då jag blev för lat om sanningen ska fram. Blev som grillat hemma så jag kunde inte slita mig från gomaten liksom ;P. Sen såg jag dessutom att hästen/hoven min va struken pga förkylning så de spelade som ingen större roll att vi inte for. 
 
Gud vad jag älskar att kolla på bäbiskläder på både internet och i butik nu för tiden! Inte så konstigt kanske? ^^ Men till saken iaf, så va jag och kikade på dregglisar/kräklappar till William nu på internet då dom går som smör i solsken här hemma för tillfället. Matvrak till barn och tanken blir för full. Hittade iaf ett fyr-pack för en billigpeng av mitt favvomärke på kräklappar (Y). Sen hittade jag en body som jag är totalkär i sen länge men tyckt att den ha varit för dyr. Men hittade den nu på rea så den råkade visst bli hemklickad, samt dregglisarna och fyra par strumpor :). Passade läglit att vi fick första barnbidraget igår, hehe ;).
 
Hääj dåå!
 
 

17/4 - 2014

Du har tio små fingrar och tio små tår. Jag räknar dem sakta och kysser
dem alla, så ofta jag kan och så ofta jag får!
 
Se till att du är trygg och varm när du sover på min arm. Se till att du är
glad och mätt, i lugn och ro du somnar lätt.
 
Låta dig leka, växa, finnas till, leva livet som du vill. Prova saker du aldrig
gjort, du ska se att du lär dig fort! 
 
Jag ska alltid finnas här för dig, komma när du behöver mig. Jag vill
ge dig både hav och land, mitt hjärta har du i din hand.
 
Min kärlek den är stark och sann.
 
Jag älskar dig, min lilla skatt, för alltid, både dag och natt.
 
 
 



14/4 - 2014

Jag lyckade somna om, men bara en halvtimme senare ville lilleman ha mat så då vare bara att vakna igen. Lite halv dosig va man. Drömde iaf ingen till mardröm.
 
Men igår ringde iaf klockan tidigt, till och med William va trött och sov länge, va tvungen att väcka han efter att jag va klar med mig själv, så som frukost, på med kläderna och fixat iordning mig, stackarn. Bytte blöja på han, mata han, packade in hund, barn och oss själva i bilen och sen bar de iväg halv 6 mot sundsvall. Körde efter Emma och Martin som hade Kitty med sig i sin bil, vi följdes dit men i varsin bil. Vi stannade vi högakusten för att sträcka på benen och rasta hundarna. Snabbmatning av William som vaknade då vi stanna. Va framme strax före 9 på utställningen och ringen startade halv 10 så jag hann mata lilleman i lugn och ro då de va 12 andra hundar innan leonberger.
 
6 st va med i Bamses klass varv av 3 st inkulusive han väntade på sitt sista cert. Bedömningen gick och 3 st fick excellent och han va en av dom. Bamse vann därefter klassen med CK :D. Championhanen kom inte så vi vann bästa hane också och tog certet och blev därefter svensk utställningschampion! :D Vi tävlade sedan vidare i BIR och BIM och blev BIM! Vilken dag! Tiken tog med andra ord BIR:et. Och mamma Kitty tog också sitt sista cert, placerade sig som andra bästa tik och blev då också champion, så skojjit! :D
 
Bamse som är 2 år och 2 månader skulle bli champion på första utställnning efter ett utställningsuppehåll sen i december och 6 veckor efter att William kom till världen, känns jävligt kul faktiskt! Särsklilt då dom få bli champion efter att dom uppnått 2 år.
 
Micke kunde tyvärr inte fota då han va upptagen med att roa William medans jag va i ringen så jag lånar Emma och Martins bilder, hoppas de är ok!
 
Hääj dåå!
 
 
<---Bamse
Jump--->
 
Man måste ju visa upp både snygga hunden och hans priser från dagen!
Ljuslyckan är Emmas sen tidigare ;)

14/4 - 2014

Huvvaligen, vaknade nyss av en mardröm. Eller rättare sagt tvingade mig själv att vakna i drömmen. Ne fybubblan vad vidrig den va! Hurrvens!! Första på många år. Hade gärna fått vaknat tidigare men de gick icket. William skulle självklart va med i den så den kändes extra verklig och vidrig.. Varför skulle han behöva va med? Ne knäppa och dumma hjärna! Men efter ett hastigt uppvaknande dök jag genast ner i hans säng för att se så han va ok och konstaterat att de bara va en dröm, så blev jag mktmkt lugnare! Ne huvva vad orolig man hinner bli då ens avkomma är med i mardrömmar.

Ne de är väl bäst att försöka somna om innan herrn kommer på att vakna för att käka. Hoppas inte på fler mardrömmar på ett tag framöver! 

Från ett en sak till en helt annan, mer om utställningsdagens resultat imorgon. Eller senare idag rättare sagt. Annars finns iofs de på fejjan redan, men ändå ;D.

Hääjdåå!

8/4 - 2014

Gud vad skönt och skoj att ha Micke hemma på fredagar framöver! Famförallt skoj! Och få längre helg är aldrig fel. Trots att jag är ledig alla dagar i veckan är helgen ändå helg liksom. Helig på nå vis, aah ni kanske fattar? Hur som haver så fick till och med garaget sig en rejäl städning och om möblering  nu i helgen (Y). Det är en heldel kvar men en början iaf! Både ser och känns bättre där inne. Sen är de är så skönt att få rensa bland alla grejer man ha stuvit in och lagt på hög där inne. Ha ju sett ut som att blixten ha slagit ner där inne allt för länge. Det är sjuk vad mkt man hinner samla på sig asså. På fredag då älski är hemma blire en vända till soptippen!
 
Efter alla sysslor igår kastade jag in både mig och sonen och åkte in till min mor då hon va ledig. Passade även på att lura henne att klippa mina toppar som va välbehövdligt! På längden syns de inte så mkt men känslan i håreet är obeskrivligt. De fick somett nytt liv tyck jag. Lockarna är en aning finare desutom.
 
Utställning i helgen med Bamseman så passade även på att köpa pälsglans till han då vi liks passerar granngården. Sista certet jagar vi nu så de är klart han måste va extra fin. Sen blire Williams första utställning, utanför magen ;D. De ska ju börjas i tid! ;) Nemen de ska bli spännande och se vad han tycker om detta.
 
Hääj dåå!

3/4 - 2014

BVC idag och dagsformen är 4,4kg och 54,5 cm. Vilken heffaklump han är! :*
 
 
 
Att man kan älska en sån liten människa så mkt som man gör trodde jag inte va möjligt <3

2/4 - 2014

Ha ju glömt att säga att jag och William ha ju tagit första stanrundan! :) Med moster Johanna och kusin Alfred förra veckan. Gick ba fint! Införskaffade lite mer saker till min allmäna ugglesamling (A). Två till ugglekoppar på rea dessutom! Sen blev de ett par uggleörhängen, ugglehalsband och vanliga silver "plupp"örhängen. Om inte skalet för iphone 4 va slut så hade de blivit ett uggleskal också, hehehe! Lika bra att de va slut så att säga.
 
Då jag liks är igång och skriver så kan jag säga att Micke kommer va pappaledig på fredagar ett tag framöver :D. Skojjit att få ha pappan hemma lite mer och få se alla framsteg lilleman gör vardag. Han ha tex börja va vaken allt längre på dagarna och bara de är ju skoj! :) Han ha ju givetvis trappat upp vakenheten allt eftersom, men de är nu man märker av de på riktigt då de är vakentimmar vi snackar om istället för vakentimme! :) 
 
Hääj dåå!
 



2/4 - 2014

Blev ni lurade nått igår? För en gångs skull blev inte jag de! ;D Fast iofs så va jag knappt inne på internet eller pratade med nå folk så ingen hade chansen, hehe. Tur de då jag är så lättlurad. 

Lilleman blev hela en månad igår dessutom! Ha sagt förr och säger de igen gud vad tiden går fort asså. Tyckte de va nyss han låg i magen. 

Ha vi tur blire travpremiär på långfredan med lillskorven och barnvagn! Då min häst startar. Ja juste ha ju glömt att berätta att jag ha skaffat häst! Eller rättare sagt en andel, med 98 andra. Alltså är vi samanlagt 99 ägare så jag ha väl bara en hov i han. Men iaf! Häst som häst? Och de är Lome Prins från stall Gällerstedt :). Kunde som inte låta bli då ju. Känt folk både runt han och hästen själv. Ne de bli spännande!

Hääj dåå!


RSS 2.0