31/10 - 2012

Ha hunnit med mkt idag! Två vanliga tvättar, två stallklädertvättat, torktummlat, kört igång en diskmaskin, tagit ur den, renbäddat sängen, "fin" målat en dörr, målat andra ramen av tre, fikat och haft trevligt med Linn och Marie på waynes, en snabb runda på HM med dom, köpt ett blingblingpannband av Linn, ätit middag, varit på Nikkis födelsedagsfika, gett busellergodisbarn en näve småpengar och degat i soffan :).

Haha jätte intressant inlägg känner jag.. Fast iofs vem vill inte vad som händer i mitt så kallade spännande (eller kanske inte) liv?

Hääj dåå!


30/10 - 2012

Känner mig lagomt sexig med att ligga i soffan med underställ och förstora tjocksockar. Hoppas ingen ska komma och hälsa på, då lär dom kuta för livet, eller nått. Men efter att alla hundar är motionerade i de fina och härliga vädret så få man va sådär sexig.
 
Ledig imorgon då de är dubbelhelgsjobb i helgen (lör+sön), yeeey! Nemen på schemat ståre iaf tvättning av alla stallkläder, vare sig Micke vill eller inte, hehe. Och lite annat smått och gott medans tvättarna är i maskin :). Städningen gjorde jag i helgen så de slipper jag ;D. Sen låter de som om de bli en dejt med Linis! Inte dum morgondag må jag säga.
 
Hääj dåå!
 

29/10 - 2012

Klot va inge snäll idag. Men tur för henne att jag gilla hon iaf! Hihihi.
 
Fett ovärt inlägg, men aaaah de är så de är!
 
 
 
 
 
 
 

24/10 - 2012

Orkade måla halva toan igår, haha! Och andra halvan blev målad idag :). Imorgon ska hela målas igen och så som de ser ut nu, så äre nog de tredje och sista lagret! :D Nu taggar jag småfixen så ser den ut som ny! Ner med 1870 tals badrumsskåp + krokar och in med ny spegel och krokar. Kanske bli nå krusiduller i form av text eller nåty på väggarna för att liva upp och få toarummet lite personlig :). Varför inte göra de lite annorlunda än vanlig hedelig toa då man liks är i farten och livar upp den 70 tals inspererade toan? Lika bra att go all in då ju ;D!

Städdag på jobbet imorgon då stooor chiifen är på bodentravet med Mys Elden. Ha jag tur få jag sluta lite tidigare då jag jobbade över HELA 23 min idag, ojoj nice bajs! Ingen big deal för mig men dom tyckte de. Jag måste ändå ha dom bästa arbetsgivarna ever.

Hääj dåå!


23/10 - 2012

Äntligen ha nellypaketet kommit! :D Allt satt som smäck också, kiinglit. Två klänningar, en tröja, två björnborg trosor (meee löööv them) och ett par jeans rikare för den som vill veta.

Annars ha jag jobbat och slitit. Nu väntas mat och middagsbesök och sen promenix! Tanken va att måla ett till varv på toan uppe men få se om energin finns för att göra de. Hoppas och vill iaf :).

Hääj dåå!


22/10 - 2012

Tyvärr syster så är kakorna uppätna redan.. :P Men tanken är att de ska bakas mer så de finns för besökande ;).

Ingen vidare tur på umåker idag heller. Haja tyckte de va dålig bana, som de tydligen va - bottenlöst, Mo va dålig i värmningen så han blev struken och Dune bromsa och ville inte alls. Men premiehästarna klarade sig så tummen upp! Rycktades att de ska firas med nå gosaker i veckan ;D.

Medans dom va på travet så blev jag sysselsatt med dom vanliga grejerna och tre ridningar :). Klotet va helt klart bäst! <3 Trots att hon va tjurig i slutet och vägra gå förbi snurran (skrittmaskinen) och gjorde allt som en häst kan göra för att slippa/låssas bli rädd, men jag va smartare än henne och vi tog oss förbi den men från andra hållet, haha ägd häst!


21/10 - 2012

Haft skön jobbdag ändå. Jobbade först som "vanligt" (själv) då de va min enkelhelgsjobbar dag idag, gick super! Hade bra flyt och alla hästar va ute på en grisblink! Vid 10 rullade kosan mot skelleftetravets lunchtävlingar och va utselare med fyra fyrbenta vänner med hjälp av Mirell :). Balder 2:a, Piraten näst sist, Tröjan först utan pengar och Lurven näst sist. Hoppas på bättre placeringar imorgon på umåker då vi har 5 hästar som ska löpa! 2 premiehästarboch 3 startande. Jag stannar på hemma på gården och inte är jag bitter för de :).

Ha fått godkännande av Micke, så nu äre bara att hoppas och åter hoppas!

Hääj dåå!


20/10 - 2012

Bakat kakor - CHECK!
Bjudit på kakorna + ätit själv - CHECK!
Vädrat täcken + kuddar - CHECK!
Bytt sängkläder - CHECK!
Städat - CHECK!
Slängt in 10000 tvättat - CHECK!
Tagit reda på alla tvättar - CHECK!
Målat gästrumsdörren - CHECK!
Målat en ram av tre - CHECK!
Målat den rutiga toan där uppe - CHECK!


17/10 - 2012

Min älskade sambo ha köpt biobiljetter till sista delen av Twilight! :D På premiären i guldstolarna till och med, precis som med dom andra filmerna i twilightsaga. Han är ju bara bästbästbäst asså. Sen är han ju världens snällaste som offrar sig och se dessa flickfilmer med mig :]. Älska han!
 
Sen är han för gullig också, de är två hästar till salu på jobbet och är som sugen på båda men börsen säger nej till de.. :P Men iaf så förklarade jag mina resunemang om dessa kusar och frågade han. "Vad låter bäst? Torpa max ägare Julia Bergström eller Mojerker ägare Julia Bergström?" Fick svaret "Klot (Eldturi) ägare Julia Bergström låter bäst!"
 
Haha han är ju för söt! Att han kommer ihåg vem som är min favvo och bryr sig om mina hästprat även om han är TOTALT ointresserad av hästar. Ne jag älskar han hur mkt som helst asså. Men jag ska allt ta mig en funderare på vem man ev ska köpa :). De är ändå inte ett bara att köpa heller så aah, en funderare som sagt. Jag vill ha en brunspringare, men de jobbiga är, att båda faktiskt är hel bruna.
 
Hääj dåå!
   

17/10 - 2012

Junifaksen "Juni" eller "Nunie"
Född: 2009
E: Järvsöfaks
U: Lomis
 
Lome Liten
Född: 2009
E: Lome Elden
U: Nordli Gullet
 
Vännfors Lotta "Lotta" eller Lotta liten"
Född: 2010
E: Järvsöviking
U: Nordli Grynet
 
Tropa Max "Max", "Maxen" eller "Sveriges godaste hamburgare"
Född: 2010
E: Frigg Mollyn
U: Torpa Hege
 
Då äre kvar Fakse R.B, Guli Balder, Mojerker, Pansartaksen och Tindar :). Och sen dom fyra 1-åringarna, men dom få jag se när dom få va med ^^.

15/10 - 2012

Lata jävlar som bor i detta gula hus. Blev pizza till middag, måste koka ihop nått snabbt till matlåda tills imorgon men fantasin är inte på topp!

Annars ha vi (läs Micke) tagit bort dom äckliga, fula och plastiga handdukshängare/krokar på toan nere och satt upp dom nyinköpta och en toarulleshållare ;D. Ha som saknat en sån där. Sen skruvat ner och skrotat handdukstorkhängaren som är över elementet och skruvat upp två krokar för att slippa lägga kläderna på golvet man duschar :). Små detaljer men gjorde mkt, tycker jag. Dock glömde jag att köpa hängare för att ha på toan uppe, men en toarulleshållare kom jag ihåg, haha!

De är väl dags att göra en lunchlåda.

Hääj dåå!


14/10 - 2012

Tyvärr blev vi diskade idag på utställningen. Men men de är bara ta nya tag helt klart! Och man kan ju inte va bäst jämt ;). Nemen lite surt äre ju. Men man kan också se denna Sundsvalls resa att jag fick min efterlängtade ikea vistelse :). Dock vare bara småtjafs som följde med hem men lik förbannad vart de snordyrt, haha! Elvis tog hem hela skiten iaf, både BIR och BIS, så jätte grattis till Emma och Martin!

Nu ska jag ta min svarta fara på en cykeltur, han håller på att explodera av energi.

Hääjj dåå!


13/12 - 2012

Blev en ikea visit och de blev både en längre och dyrare resa mot kassan än planerat, haha klassiker! Vi hade packat allt utom täcke och kudde som vi kom på halvvägs ner, lyckat. Så tanken va att köpa de + påslakan då vi ska sova i husvagn men som ni kan räkna ut efter första meningen så blev de mer inköpt, hehe. Jag hävdar varför inte köpa mer grejer då vi liks är där?! ;) Bilen blev nalta överfull då den redan va full av all annan packning x). Hoppas samboanen kan packa om allt så de se nalta bättre ut på hemresan ^^.

Sleeeeppiiiieeetaaaajm nu så man är pigg och rask imorgon!

Hääj dåå!


13/10 - 2012

Vi ha börja rulla söder ut fär ett tag sen :). Hade turen att de bara va en matförgiftning bäbis hade fått då han är helt som vanligt idag, tack gode gud för de! :)

Skulle få klicka hem nellypaketet jag ha spanat in på så tummen upp! Vi drog en snabb repa till poppins för att köpa ett par ballerinaskor till utställningsoutfiten :). Bäbis va snäll och fråga dom i kassan om vi fick köpa Marilyn Monroe tekopparna i fönstret (for aldrig och köpa dom efter att jag sålt kattgrejerna), och de fick vi :D. Happyface! Poppins är lättvärt min favoritbutik, dom ha fan allt! Me like.

Hääj dåå!


12/10 - 2012

Haha då jag kilade upp för att ge bäbis ett glas vatten så låg/ligger han på mage med täcket över huvet och snarkat gott! Förhoppningsvis är han som vanligt imorgon :).

Måste bara berätta att Bamsebamsestooor älskar de nya utställningskopplet jag köpte i tisdags! Kulit kulit! Va ba tvungen att tvär träna lite med han innan jag nattade fyrbenta vännerna. Gick sådär, ville inte riktigt va med på de jag ville trots hans favorit godis va med. Slängde på halsbandet för att testa med de, då jävlar va han med på noterna och stog så fint så! Typ en helt annan hund än 10 sek tidigare. Matte är taggad till tuuuusen!!!

Hääj dåå!


12/10 - 2012

Micke ha typ fått matförgiftning.. Hoppas de är de, för magsjuka vill jag inte få! Men om jag förstog han rätt mellan vilostunderna och toabesöken så börja han må dåligt efter lunch så de låter som matförgiftning i mina öron. Vad han än nu har så hoppas jag de är över imorgon, då vi ska styra kosan till sundvall för utställning. Rasspecial till och med för Bamseman som är på söndag. De värsta som händer är att lurvbollen få åka själva, men hoppas vi slipper de!
 
Hatar både jag och andra spyr så ha tröstat mig med att kolla på nelly och hitta lite jag är sugen på att klicka hem, ska prata med min personliga ekonomisnubbe imorgon om jag "får/kan" klicka hem nått då han förhoppningsvis är kryare! Vore inte helt fel att uppdatera garderoben lite grann. Ha en liten men på nått sätt ändå stor walkin som måste pyntas mer med diverse kläder. Så jag ser de som en vinst trots att de bli minus på kontot.
 
Ska trotsa min rädsla och ta hand om samboanen nu.
 
Hääj dåå!

11/10 - 2012

Bästaste Klot blev 2:a i debuten! Hårt i mål och hon blev slagen med nos. Dom höll på länge med att kolla på målfotot, men vi är jätte nöjda allihop! Tror de va blingblinget + lila grejerna som gjorde de ;). Haha nemen hon va knappt trött efter loppet och då jag gick med henne så blev hon rädd för nått och fällde mig, pinsamt! Men hon är bäst och finast iaf! Efter mitt fall så skärpte hon sig och gick som ett lamm resten av promenaden ;D.

Hääj dåå!


10/10 - 2012

Finaste och bästaste Klot debuterar på Bergsåker imorgon och ska få fööja med även om de bara är hon som ska starta! :D Äre bara en häst som startar far Mats själv, men ska få följa med som sagt ändå då hon är min favvo :). Tack snälla! Badad och packat idag och hon ska få ha mitt blingblingpannband jag ha haft på mitt träns som är typ 100 år och sen min lila snobbmössa och förbygel :]. Hon kommer lätt va den finaste! Ha bett pappa spela 50 vinnare och 50 plats åt mig på henne då jag inte är någon direkt spelare, vet inte hur man gör.. Tragiskt iknow. Men då äre tur jag ha en pappa som kan! ;D

Nu byter jag roll mot mobilnörd till läslus.

Hääj dåå!


8/10 - 2012

Mitt bittra humör och raggen mot antiskalltjofräset ha ändrats mot happyface och nerfälld ragg mot dom nu, typ. Ha äntligen fått svar av dom, ska ha pengarna på mitt konto vilken dag som helst! :) Tog fasans lång tid på få svar, men bättre sent än aldrig som brukar säga. Fick svar kl 10 nu ikväll, känns som lite udda tid..? Nisselassarna kanske har annat jobb på sidan av detta, eller vad vet jag? Men huvudsaken är att biffen är kirrad. Och att kunden som råka vara jag är nöjd och belåten, så imorgon blire att koka ihop ett fint och snällt mejl :). För de arga mejlet jag hade tänkt skriva blev aldrig av, tur de tror jag!

Hääj dåå!


7/10 - 2012

Kom på att de faktiskt är 5 månader sen Miissekissekatt sprang iväg på egna äventyr.. </3 Ha gett upp hoppet på att hon kommer tillbaka + att hon är i levande livet. Jag ger sällan upp, men nu ha jag gjort de. Oj vad jag saknar Miise, mitt cpmonster till katt.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7/10 - 2012

Haha matlagningen blev förflyttad till frasses ^^. Inga kastruller eller stekpannor va rena och varken jag eller Micke orka diska och magarna orkar inte vänta till diskmaskinen är klar, haha! Ha hoppat ur den mysiga helgsklädnaden och ser ut som en människa i klädväg nu iaf då jag inte den som går utanför dörren med en fucking onepierce på kroppen.


7/10 - 2012

Nu är min lila onepiecen på och dom söta röda duntofflorna på tassarna, nu jävlar äre helg på riktigt! 7 arbetsdagar är avklarade och kan erkänna att de känns lite grann i kroppen.. :P  Ledig på tisdag så få se vad jag hittar på för bus då men lutar mot att sova så länge jag orkar, hehe. Nemen få se vad jag hitt på för nått :). Men nu nalkas de matlagning så see jjjjjjjjjjjjaaaaaaaaa!
 
Hääj dåå!

6/10 - 2012

Svar till Emma.
Men gud vad lik dom är! Hon verka va en super bra häst! Roligt att du ha lärt henna massa trix, inte ofta man gör de med en häst likson :)
 
Jobb idag och de gick super :). Lite halv segt på morgonen då man ska släppa ut alla fyrbenta vänner själv då vi inte tar dom som går i samma hage samtidigt då vi tänker på säkerheten även om hagarna är nära, men de tycker jag ändå är bra! Och + i kanten så får man ju mer motion, hehe ;D. Men på eftermiddagen fick jag hjälp av Annikas kompis dotter att ta in och sköta dom, tack så mkt! :) Jobb imorgon också och jag hoppas att de flyter på bättre imorgon bitti än vad de gjorde imorse, tog typ 100 år att få ut dom, aja de bli en tidigare kväll ikväll och hoppas på att de hjälper :).
 
Hääj dåå!

4/10 - 2012

Svar på kommentar: - Okej okej! :) Haha ändå kul att dom är så pass lika! :D Glömde att nämna också då man ska fläta pannluggen för tävling eller ska borsta huvet så sträcker han som fram huvet och börja som fingra med läpparna på tröjjan eller tar tag i dragkedjan och rätt som de är drar han ner den eller sliter lös dragkedje grejen som gör så att den stängs och öppnas ^^. Lite svårt att förklara med ord såhär som jag menar :P. Men om du förstog min fantastiska beskriving, äre nått som Pila också gör? Asså leker med läpparna på tröjjan? :)


3/10 - 2012

Medans äppelpajen jag bakar är  i ugnen för att bättra på brännan sin så passar jag på att svara på en kommentar av en tjej som har Piratens mamma och undrade hur han va i sättet :).
 
Piraten är ganska friskus (pigg) av sig trots att han är 8 år gammal :). Hemma då han tränas samt under loppen har han en fethuva, alltså en huva som är vadderad med gummi där öronen ska vara + ha han bomull i öronen ^^. Han är pigg/het men inte på nå "dumt" vis utan de är bara så han är som häst. Han är som en tomte i all hantering :). Då han ridtränas (galoppintervaller) så ha han samma utrustning på öronen, där är han en aning piggare och typ kastar sig in i galoppen direkt då man vänder upp, skulle väl tro att de ser ut som i en tecknad film - hästen drar iväg i full rulle och själv sitter man kvar i luften några sekunder innan man är i sadeln igen ;). Nemen nästan iaf ^^. Sen gillar han att trycka rumpan mot väggen så hårt han kan då han ska bajsa och de ser för jävla jobbigt och kul ut :P. Men den enkla förklaringen av Piraten - En sneeeeelhest med mkt pigghet på ett bra sätt! :) Hoppas jag lyckades svara någolunda bra på din fråga! :)
 
Hääj dåå!

3/10 - 2012

Ojoj nu är inte Julia glader. Skickade tillbaka halsbandet i tisdags förra veckan (typ) och ha inte fått veta nånting om hur de går med processen och inte heller pengar på kontot. Så mejlade dom i fredags och frågade hur de går men fortfarande inge svar. Ska skicka iväg ett till mejl men denna gång ett aggresivt så de händer nått. På hemsidan säger dom att kundsupporten är profesionell och utbildad personal och sätter sig in i kundens unika situation. IN MY FUCKING ASS att dom gör! Och sen massa annat prat men kundservice ha dom då inte! Ne kommer inte rekomendera dom. Jag tål att produkten inte funka eller om de va så enkelt att jag och Micke va värdelösa på att sätta ihop den eller att den helt enkelt inte "bet" på Rocky, men tål inte dålig kundservice! Ne fyfan asså, två stora tummar ner.
 
Hääj dåå!
 

2/10 - 2012

Är egentligen ledig idag men då blev de lite körit i stallet och Mats ringde och gav mig ett fint erbjudande igår efter att jag hade kommit hem. Så istället för att va ledig hela dan är jag ledig fram tills 1 och jobbar till 4 :). Tackade ja till erbjudande iaf då de va fett värt! :)

Klev upp i tid och ha städat de som går i huset och nu bråkar mina två hjärnceller om vad man ska hitta på innan jag rullar mot jobbet :P.

Hääj dåå!


1/10 - 2012

Redan första oktober, helt sjuk vad fort tiden går asså! Måste med andra ord ha haft väldigt roligt.

Red finaste och bästaste Klot idag och vi testade nått nytt - "dressyr" då vi ha filisoferat i skogen alla andra gånger :). Och oj vad fin hon var! Mjuk och fin i båda varven i volten, flyttade sig för skänkeln och lugn och fin! Riktigt mega nöjd över henne!

Ofta bruka "dressyrprojekten" jag ha fått va typ som pinnar från början innan dom fatta vad de hela går ut på, men inte hon, de va som om hon inte hade gjort annat. Ååååh vad nöööööjd jag är. De är inte bara för att hon är min favvo jag är nöjd utan de är ba så de är, kan som inte förklara hur.

Hääj dåå!


RSS 2.0