27/11 - 2012

Inte en lugn stund sen jag kom hem från jobbet fören nu. Iofs äre självförvållat men ändå ^^. Laga middag, ätit middag, slängt in en stallkläder tvätt, varit på ica, torktummlat hästkläderna, städat, städat skåp/garderober och kallvindar, hittat massa grejer som ska till bränngropen, promenad med PockenRocken och dubbelbak. Kvällen ska avslutas med smakprov av dubbelbaket och sen en dusch :).

Ledig imorgon då jag jobbar dubbelhelg i helgen (lör + sön) och morgondagen är förståss fullspäckad av busigheter och de känns asum!

Ovärt inlägg like always men what can you do about it?

Hääj dåå!


25/11 - 2012

Balder 2:a och Prinsen 7:a på bergsåker i fredags :) Duktiga pojkar! Sista starten för dom båda för i år och nu väntas en liten vila/lugn träning innan vinterträningen börjar :).

Är/har varit ledig i helgen och idag har vi två startande på Umåker, Brutus och Ivan. Och fick ett samtal av Annika som sa att Brutus vann! Nu äre bara Ivan kvar för idag och hoppas på fin placering även för han :). Ojoj de går bra för stallet nu asså. Rekord med inkörda pengar också för den delen med nästan 100.000:-, skojjit!

Hääj dåå!




22/11 - 2012

Bamseman fick följa med på jobbet idag och jag tror han tyckte de va kul även om hästarna va lite smått läskiga :). Två startande på Bergsåker imorgon och Balder rakade jag idag så så han är fin och bli han snabb! Men ade är ändå nått kg extra med päls, om inte annat bli han snabbare då de är mindre vindmotstånd ;), hehe. Prinsen startar i samma lopp och även han är klippt och fin och snabb ;). En 1:a och en 2:a vore inte helt fel att få med sig hem :).

Trappräcket + massa annat skit från detta hus ha körts till bränngropen och gu sä skönt att bli av med skräp asså, de går inte att beskriva! Kommer nog bli fler vändor dit innan detta år är slut om jag få bestämma. Nytt ska in och då måste "gammalt" bort (Y).

Hääj dåå!



21/11 - 2012

Vi ha äntligen tapetsera klart storhallen! :D. Bara lillhallen kvar men den behöver lite kärlek av spackel och slipning innan de är dags att tapetsera där, men de lät som om de skulle bli pyssel där i helgen :). Sen äre bara lister i alla dess användning som ska inköpas och sättas upp (Y). Och uppsättning av hyller osv och möblering ska göras imorgon, hihi.

Är något förbannad/ledsen/galen nu.. Vi skulle sätta upp trappräcket nu, då allt är klart och för att slippa ta död på nån. Men så blev icket fallet. Jag som ha lagt ner så mkt tid (månader), pengar (på färg), kärlek, ja you name it på att måla detta jävla trappräcke, tror ni de passa?! Ne självklart inte.. Eftersom vi rev ner masoniten och gipsade så blev väggen några mm tjockare. Ba att snöra skiten åt helvete.

Nu blire en dusch och sen sova.

Hääj dåå!


19/11- 2012

Tanken va, eller iaf min tanke va att vi skulle fortsätta att tapetsera uppe då jag kom hem från jobbet igår men så blev de inte. Micke ha blivit förkyld, och ni vet hur karlar bli då dom bli sjuka? Döende så att säga :p. Vilket resulterade i att de inte blev av. Men idag/nu ikväll va döendeheten inte lika aggresiv så nu ha vi klippt och klistrat! Skulle gissa på MAX två dagar kvar tills allt är klappat och klart :). Vi får jobba hårt imorgon så allt bli färdigt i ett nafs :D.

Kom och tänka på att de måste va längesen man öppnade "lilla" boken jag klickade hem i somras och sögs in i bokkonstens värld då boken ha ett tunttunt dammlager på framsidan, haha! x). Ett tag läste jag varjedag men vet inte vad som hände då jag helt plötsligt sluta? De är ändå ganska mysit om man har en bra bok, vilket jag har. För den som undrar äre iaf Hungerspelen trilogin jag sakta men säkert ska beta av. På tal om att de, bäst man börja läsa igen då och hoppas de varar varje dag igen ;).

Hääj dåå!


17/11 - 2012

Nedredelen av hallen och trappen är tapeserad! :D Tackar Ingvar och Magnus så hemskt mkt för hjälpen medans jag låg och sov och sen va och drällde i "centrum". Va faktiskt nog kompetent och hjälpte till lite grann just innan middagen då våra personliga hjälpredor for hem :).

Vi kunde inte låta bli att hänga upp hatthyllan för att kunna hänga upp dom nya jackorna och våra tusen mössor, vantar och halsdukar fick sig en boplats, hihi. Sen kunde jag inte heller låta bli att he ut kistan och slänga den lila runda mattan på golvet. Nu ser de ut som om nån bor här, meeee like. Efter jobbet imorgon kör vi nog hårt och tapeserar klart övervåningen och kanske lillhallen också :). Och efter att de är klart kan vi ju faktiskt bjuda hem folk på en kaffe och fika! För lister och småfix kommer upp inom kort, IIIIIIIIIHHHHHHHHH.

Hääj dåå!


16/11 - 2012

Jadu syrran, typ då vi ha tapeserat klart hallen tro jag? :). Och de är väl typ de enda nya vi ha gjort, men lite nyinköpta smågrejer som är placerade lite här och var är väl också nytt och se värt kanske :).


16/11 - 2012

Mats sken upp som ett barn på julafton då jag sa att de fanns fredagsfika! x) Kulit att de blev sån reaktion! :D Aldrig fel att smöra in sig hos cheferna ;).

Min enkeljobbarhelg är i helgen och blev flyttad från lördag till söndag så morgondagen bjuder på en välförtjänt sovmorgon. Sen kanske om jag är nog kompentet och hjälpa älski att tapesera :). Oj vad taggad jag är att få klart halljäveln! Att äntligen kunna hänga upp jackorna på hatthyllan istället för att slåss om platsen elementtermostaten, möblera där osv osv! :) Men framför allt kunna sluta skämas över att bo på en byggarbetsplats. Känner på mig att detta kommer bli saaavvveeen. Och förhoppningsvis bli man gladare som människa då vädret suger ballesnopp med massa mörker utan snö. Så du som bor ovanför molnen, när kommer snön?!

Hääj dåå!


15/11 - 2012

Filmen va asking iaf! Men de tråkiga är att nu äre liksom - slut. Ledsen i ögat! Kommer köpa filmen direkt den kommer ut (precis som alla andra filmer, hehe) så kan jag se hela alltet precis när jag vill, asum!

Idag hade vi två startande på umåker Dune och Liten. Dune är ju som han är, han ha typ demoner i skallen, knepig rackare det där! Men oj så fin han är i ridningen, ha fått till han där riktigt bra, inte för att skryta. Lite självgo måste man få va ibland. Han är inte dum eller så utan bara en udda typ. Men iaf så blev han tyvärr diskad. Liten blev 5:a och vi är nöjda! Han ha ju nästan nyss kommit ut på tävlingsbanan :). Tror det här va hans 3:e start i karriären och i livet.

Annars så ha jag överraskat mig med att göra flera saker samtidigt, bakat, laga mat (matlådor), plockat in i diskmaskinen och städat/städat undan i köket. Händer inte ofta men ibland få jag till de. Men jag förstår inte varför jag alltid kommer på att börja baka så sent.. Aja ha iaf kirrat fredagsfikat inför morgondagen :). Mats tyckte vi skulle införskaffa fredagsfika, dock vet jag inte om han menade "allvar" eller ej men bäst att va på säkra sidan ju ;).

Hääj dåå!


14/11 - 2012

De gör alltid lika ont i hjärtat varje gång en häst far hem till sig eller säljs. Men då en av sina favoriter ska fara så gör de fruktansvärt ont. Värre än jag trodde faktiskt. Nästan att man bli ledsen i ögonvrån. Detta är de ända negativa med detta jobb tycker jag. Man ha ju lärt sig med åren, att hästar kommer och hästar går men ändå så gör de lite extra ont. Men så länge bigfavvon - Klot är kvar så överlever jag de mesta!

Men nog de, snart äre ju Twilight som gäller för mig och Micke om, taggad tjej! :D

Hääj dåå!


13/11 - 2012

Imorgon äre TWILIGHT på bio som gäller! :D Är något taggad trots att jag är 20 år, hihi! Kan erkänna att jag är ett twilightfan, och ni få tycka jag är konstig, barnslig, knäpp osvosv men what to do about it? Tackar älskling ännu en gång för att han offra sig <3.

Annars ha vi (läs Micke) beställt tapeter till hallen idag så snart ha vi en fin och klar hall! :D HAPPYFACE på högnivå! Och äntligen få "kontoret" bli "kontoret" igen istället för förvaringsrum av alla hallgrejer, haha! Så man kan gå in där utan att behöva tända lampan för att kunna se var man sätter sina tååssatår. Jag säger häääjjdååå till tomma och gipsiga hall och hejhej till en normal 2000-tals hall :D.

Hääj dåå!


10/11 - 2012

Ha heeeeeelt glömt bort bloggen, men idag ha vi varit på inoff i vindeln och kom hem med HP och andra bästa hane för Rocky och Bamse fick BIR och BIG 3:a! :D Mkt nöjda över Bamseman iaf! Och Rocky med förståss men han kan ju det där redan :P.
 
Annars jobbar och sliter jag för fullt på mitt asum jobb så aaah, inge roligare läsning än så blire inte idag.
 
Hääj dåå!
 

4/11 - 2012

Ivan och Klot startade idag i boden och Ivan kutade till en 7:e placering och Klot kutade till ännu en 2:a plats! :) Jag stannade hemma i stallet och pysslade på som vanligt och red två st, är inte bitter för de! Blev bjuden på frukost imorse, mumma :).

Imorgon drar vi till fucking östersund med Balder och Juni :). Juni blev nakenfiiis idag, dock blev jag inte nöjd med resultatet men de brukar se bäst ut nån dag efter så jag hoppas de se bättre ut imorgon ;). Dom flyttade min lediga dag från onsdag till tisdag då vi kommer hem typ tisdag morgon, tackar tackar för de :D.

Hääj dåå!


3/11 - 2012

Jobb idag och ha hunnit göra ganska mkt små fix :). Ha sakta men säkert fått bättre stil ridgrejerna där ^^. Tog dit ett av mina träns i somras och förra veckan ett schabrak, ska nog smyga dit ett eller två till typ nästa vecka ;). Bättre att mina saker används än att dom bara ligger hemma och samla damm. På tal om ridning så red jag Mumse och Dune idag, och ojoj vad fin Dune ha blivit! Ha listat och luskat ut vilket sätt han tycker bäst om och för första gången så föll allt på plats på riktigt. Han ha varit bra allt jämnt (nått undantag nån gång, hästar kan också ha dåliga dagar ibland) dom senaste månaderna men inget tar hur bra han va idag. Ojoj vad nöjd jag är över mitt "projekt"! Har Ticket att tacka till tusen, för han ha hjälpt mig mkt med ridningen och bli en bättre ryttare.

Imorgon startar Klot i Boden och hon kommer ha samma lila grejer som på bergsåker så vi hoppas på lika bra prestation imorgon! :) Hon är även en nakenfiiiiis nu så hon kommer bli minst 5 sekunder snabbare, haha ;D. Ha även bett min far slänga in en 50-50 även denna gång, varför förstöra ett vinnande koncept?

Klockan är rena barnet men jag slänger in handduken nu, jobb tomöööra!

Hääj dåå!


RSS 2.0